Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Dobar sic čuva prostatu

Voženje bicikle i prostata
Ovaj post se odnosi najviše na mušku populaciju, ali je udobnost sica veoma bitna i za nežniji pol. Svako ko duže vozi bicikl zna da je odabir sedišta veoma bitna i delikatna stvar. Neko ih za života promeni i 10 - 20 dok ne nađe onaj koji mu odogvara.

Drugi, opet imaju sreće da brzo nađu odgovarajući model koji im neće zadavati probleme tokom vožnje.

Dobro pogođen sic nikako ne rešava sve probleme, doktori savetuju da je u toku vožnje bitno ustajati pri svakom pređenom kilometru! Sve ovo u cilju prokrvljenosti prostate odnosno penisa. (ovim sprečavate osećaj utrnutosti)

Ustajanje i istezanje tokom vožnje je vrlo bitna stavka u svakom rekreativnom i profesionalnom biciklizmu.

Mnogi rekreativci često zaborave ili smatraju da ustajanje tokom vožnje nije bitno pa se pređe i 10km a da se ni jednom ne odvoji zadnjica od sedišta.

Dobar sic ne mora neminovno da bude skup, sve zavisi od vaše konstitucije, kostiju, težine, pozicije vožnje, modela bicikle...

Samo zapamtite da nije dobro trpeti neugodnost i nelagodnost koju osećate tokom vožnje zbog sica koji vam očigledno ne odgovara.

Nemojte se odmah zaleteti u kupovinu najskupljeg sica na tržištu, prvo probajte podesiti ugao sedišta, horizontalno pomeranje i visinu.

Selle Royal sedišta