Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Lopovi koji treniraju tenis

Pa i nije baš sasvim istina. Ovo je više priča o lopovima koji koriste popularnost 'belog sporta' kako bi se utopili u okolinu, nesmetano obavili svoj ilegalan posao i tako unesrećili brojne vlasnika dvotočkaša.

'Mehanizam' akcije je sledeći - najčešće je izvršavaju dva počinioca, jedan sa futrolom za teniski reket dolazi do vašeg bicikla dok drugi čuva stražu. Kada završi sa svojom radnjom 'teniser' se povlači, a njegov kolega jednostavno samo sedne na bicikl i odveze ga.

Ovoliko, koliko vam je trebalo da pročitete prethodni pasus je dovoljno i za lopove da obave opisanu radnju. O čemu se zapravo radi?

Lopovi koriste futrolu teniskog reketa kao paravan za alat i radnju koju vrše sa alatom. Deo futrole koja služi za dršku probuše i naprave dovoljan otvor kako bi kroz njega mogla da prođe glava klešta za presecanje armature. Lopov stavi obe ruke unutar futrole a zahvaljujući obliku, klešta mogu bez problema da se koriste bez vađenja. Tako se lanac preseče bez ikakvih problema pa niko, čak ni onaj ko je u neposrednoj blizini, ne može ni da pretpostavi šta je urađeno na brzaka.

Pa ako vidite nekoga ko 'ide na trening' a slučajno je stao pored vašeg bicikla da zaveže pertle, znate šta vam je činiti... Ipak, nemojte da čitamo sutra po novinama kako su biciklisti počeli masovno da napadaju tenisere :-)