Totalbike bicikle i delovi za bicikle

chule blog

Upoznajte majstor Blaška

Majstor Blaško

Pet punih godina je iza nas. Za ovaj kratak period smo prikupili veliki broj zadovoljnih kupaca koji su postali naše stalne mušterije bilo da se radi o rekreativnim ili profesionalnim biciklistima. Trudimo se da sve naše kupce prvenstveno posavetujemo o pravom izboru delova i opreme koji bi zadovoljio njihove potrebe.

Od Portugala do Srbije - Bikes Tell Stories, dokumentarac

Gotovo nedeljno imamo upite za sponzorstva, to su manje ili veće ture, individualne ili grupne. Neko ide do Jadrana, neko do Grčke..., ali Milan i njegova ekipa su nam se obratili sa konkretnom idejom. On želi da odvozi turu od Portugala do Srbije a pararelno sa vožnjom će kamerom zabeležiti zanimljive ljude za koje slobodno možemo reći da im je biciklizam u duši.

Kick bike stigao i u Srbiju

Ilija nam je poslao fotografije sveže izrađenog KICK BIKE-a. Nekoliko godina je ovaj trend aktuelan u Americi a polako osvaja i evropsko tržište.

Ovaj bicikli trotinet je zgodan pre sveg za turiste, za razgledanje grada ali i za neke kraće vožnjnice. Sigurno ćete ih videti ovog leta u Beogradu.

Vidićete na fotografijama da oprema uopše nije loša, pa je udobnost zagarantovana. Nekada smo ko mali uživali u trotinetima a sada možemo i kao veliki ;)

Prednosti A-Head sistema (Threadless)

U 99% slučajeva koriste se dve vrste sistema za prčvršćivanje volana, rama i viljuške. Prvi je klasični - stariji sistem koji zahteva da viljuška ima navoj a kroz volan se provlači dugačak zavrtanj koji zateže osovinu iz dva dela. Obično se montira na bicikle koje spadaju u niži cenovni rang, samo zato što još uvek mnogo fabrika ima "podešenu" industriju za proizvodnju ovih delova.

Dotegnite žbice posle kupovine nove bicikle

Kupili ste novu bicikl i zamenili ga starim. Više nema problema sa lošim ili pokvarenim delovima, sve je lepo utegnuti i bicikl "leti". 

To su simptomi koje dobijate kada kupite novog dvotočkaša ali ne treba zaboraviti na održavanje! Posle nedelju dana aktivne vožnje bilo bi dobro da bicikl odvozete do lokalnog servisera kako bi vam zategnuo i namestio žbice na točkovima.

Točkovi se uglavnom mašinski upertlavaju na neku srednju vrednost zategnutosti, ali mašina ne može da ih podesi na vašu kilažu ili stil voženja pa je zbog toga potrebna ova intervencija.

Stranice

Subscribe to RSS - chule blog