Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Septembar 2022

PRESENTING THE PJD-E RUFFIAN „American Chopper“ Star will design exclusive eBikes, handcrafted by Ruff Cycles in Germany.

PAUL JR. O PJD-E
Paul Jr. je glavni dizajner nekih od najpoznatijih i zadivljujućih motocikala na svetu. Mnogi su se pojavljivali u filmovima i TV-u i gotovo je nemoguće dobiti u ruke motocikl po meri koji je napravio Paul Jr.

Sa PJD-E, njegovi fanovi će imati priliku da nabave eBike na temu Pola mlađeg i ručno izrađen od strane Ruff Cicles-a.

Bob Haro & John Büültjens Present The Haro BMX 40th Anniversary Haro Freestyler

Džon Bultjens i Bob Haro snimili su video koji predstavlja Haro Freestyler povodom 40. godišnjice. Butjens govori o svim karakteristikama okvira i delova. On je takođe odgovorio na pitanje o biciklu koji će biti dostupan početkom decembra ove godine. Sviđa mi se šta Haro radi sa njihovom linijom.

Saopštenje:
Haro Master Proslavlja 40 godina.400 komada prave za ovu godinu! Bobov prvi bicikl koji je napravio revoluciju u sportu Freestyle BMX - Haro Master je danas postao jedan od najpoznatijih bicikala u istoriji BMX-a.

The Classic Mongoose MOTOMAG Is BACK!!

Početkom 1970-ih, BMX je rođen kada su vozači u južnoj Kaliforniji počeli trkati bicikle na motokros stazama. Kako je sport brzo evoluirao, biciklistička tehnologija je gurnuta do svojih granica, a često i izvan njih, jer su vozači redovno oštećivali ili savijali svoje točkove. 1974. godine, dizajner automobilskih točkova Skip Hess preuzeo je stvari u svoju garažu i proizveo prvi BMKS točak od livenog magnezijuma, Motomag. Zatim je počeo da proizvodi legure verzije Motomaga koje su postale oslonac u sportu svojom kombinacijom izdržljivosti i laganih performansi.

Ako razmišljate da uzmete BMX, ali vam se bicikl od 20 inča čini premalim, onda evo rešenje 29 er BMX

Neke poznate marke za 29 er BMX ove

GT Pro Performer 29″, veći i bolji nego ikad.

GT vraća jednu od svojih najomiljenijih boja na 2021 Pro Performer! Deo GT-ove linije Heritage BMX bicikala, 29-inčni profesionalni izvođač odaje počast Pro Performeru iz 1986. i dolazi u toj klasičnoj GT plavoj i beloj boji. Ovaj bicikl izgleda baš kao klasični 20″ Pro Performer od 86′, ali sa boljom tehnologijom i većom veličinom točkova!! 

Red Bull District Ride 2022 Recap. Insane MTB staza za skok kroz grad

Luda Redbull District Ride se vratila luđa nego ikada sa bolesnim kursom! Bilo bi super videti da neko na BMKS-u od 20 inča ide na ovu stazu. Izgleda jako zabavno!

Saopštenje:
Red Bull District Ride se vraća u Nirnberg, Nemačka, posle pet godina pauze. Najbolji svetski sportisti spuštaju se kroz 5 okruga živopisnog starog grada koji je pretvoren u raj za planinski biciklizam.

Budimpešta DJ i Bike soundsystem

Kreativni inženjering i dobar tim stoje iza Vibee-a, odnosno koncepta ozvučenja izgrađenog na biciklu. Motocikl za zabavu, koji izgleda kao žuta tanjira, ali je još više iznenađujući, bio je na više mesta u zemlji nego što mislimo.Super multifunkcionalni bicikl nas oduševljava zvukom tokom vožnje, ali kada se zaustavi, pretvara se direktno u stereo sound sistem i DJ-evi mogu da dođu da zavrte najbolje ploče, dok smo mi možda samo stali na parkingu!

Kourtney Kardashian pozirala na Blocks Flyeru od 26" BMX! Da li je dobro za BMX?

Još u septembru 2021. Kourtney Kardashian je snimila nekoliko slika na SE Bikes, Blocks Flyer-u BMX u na IG-u! Ta objava je dobila 1,9 miliona lajkova njenih pratilaca na IG-u i bila je predstavljena na više veb lokacija. To je MNOGO izloženosti za BMX i pokret Bike Life.

Sada Kourtney K. nije samo skočila na bicikl jer njen čovek Travis Barker voli BMX. Ona je godinama vozila bicikle. Možete pronaći nekoliko fotografija njene vožnje bicikla jednostavnom Google pretragom. Ali ona definitivno krstari SE zahvaljujući Travisu koji ima vezu sa SE brend menadžerom Todom Lajonsom.

69-godišnji BMX er, Kittie Veston-Knauer promoviše sport

Kittie Veston-Knauer AKA "Miss Kitte" je primećena širom veba kako promoviše BMX Racing!! Sa 69 godina, gospođica Kittie je najstarija žena BMX er u zemlji i to je izazvalo veliku buku za nju i sport. Novinske publikacije kao što su Fox, CNN, Nev Iork Times, Bicicling Magazine i nekoliko drugih publikacija objavile su članke o Miss Kittie i njenom trkačkom iskustvu. Gospođica Kiti dobija više medijskog izveštavanja od vrhunskih BMX profesionalaca i mi je pozdravljamo što je sjajna inspiracija i ambasador ovog sporta!

" 20 Cola - Ljubav do bola" je umetnički projekat studija Marka Stamatovića

" 20 Cola - Ljubav do bola" je umetnički projekat studija Marka Stamatovića koji u svojoj srži ima sećanje na neke mirnije i spokojnije dane na tako dalekih 60-ih, 70-ih, 80-ih godina prošlog veka na teritoriji stare Yugoslavije. "20 Cola " je projekat restauracije najomiljenijih bicikala iz tog vremena koji imaju posebna mesta u srcima svih onih koji su odrastali na teritoriji stare SFRJ. Krajnji rezultat ovog poduhvata će biti velika izložba fotografija rekonstruisanih scena iz života koje su imale ove bicikle kao glavne motive. Ovoga puta vam predstavljamo  jedan raritet.

Penny Farthing Dan Cycles

Dobrodošli u Penni Farthing Dan

Napravljen u Australiji i isporučen širom sveta, možete kupiti ručno rađen bicikl Peni Farting po meri.
U svetu predmeta za jednokratnu upotrebu, jeftine proizvodnje i proizvoda dizajniranih za cenu, a ne za kvalitet; Nudim novu alternativu.
​Danovi bicikli su se pokazali kao čvrsti i pouzdani, svaki je ručno rađen sa pažnjom na detalje, ovo su ozbiljni bicikli za prave vozače, napravljeni da se udobno i lako voze 1000 milja dok izgledaju i osećaju se neverovatno.

Mike’s Bike Stranger Things

Mikeov bicikl je bio prvi ograničeno izdanje motocikla Stranger Things koji je pušten u prodaju, po uzoru na onaj koji je vozio Mike Vheeler u emisiji. Proizveden od strane kompanije Schvinn, Mikeov bicikl je retro krstaš koji dolazi sa sedištem u obliku banane, viljuškom za prednje vešanje sa springer, visokim upravljačem, zadnjom „sissi“ šipkom i starim gumama od belog zida. Osim logotipa Stranger Things na štitniku lanca, ovaj bicikl bi se zaista mogao zamijeniti sa originalnim klasikom.

Stranger Things Lucas BMX bicikl, točkovi od 24 inča, jednobrzinski, zeleni

Stranger Things oživljava sa ovim specijalnim izdanjem Lucas bicikla. Po uzoru na bicikl koji Lucas Sinclair vozi u 3. sezoni emisije, ova vožnja u BMX stilu puna je nostalgije 1980-ih i detalja inspirisanih emisijom. Uživajte u Schvinn Predator 24 iz 1980-ih u dizajnu povratnog točka, zajedno sa retro Schvinn kopčama. Ovaj bicikl takođe dolazi sa Lucasovom baterijskom lampom i torbicom za nošenje tako da ćete uvek biti spremni za avanturu.

LUCAS STRANGER THINGS BIKE

Vozite se naopako sa Lukasovim biciklom iz Stranger Things

Schwinn pravi repliku bicikla u ograničenom izdanju iz 1. i 2. sezone hitne Netfliks emisije.Za razliku od Majkovog bicikla, koji je u pravom retro stilu morao da se naruči tako što se podigne telefon i pozove 1-800-Schvinn, ovaj bicikl inspirisan Stranger Things-om će se prodavati preko Amazona za 350 dolara.

Stranger Things - Special Edition Mongoose Max Bike

Ako niste reagovali brzo, verovatno ste propustili poslednji Schwinn-ov motor sa likom Stranger Things koji je rasprodat za nekoliko sati. Dok je replika Lucasovog bicikla izgledala veoma slično onoj koja se koristi u hit Netflik Original Series, oni koji su bolje upoznati sa BMX biciklima nisu mogli a da ne primete da je bicikl koji se koristio u emisiji (baziran u 80-im) bio moderan BMX bicikl napravljen sa nekoliko retro delova. Za treću sezonu stvari su malo drugačije…

Fabrika Rothman (1888) a zatim Fabrika bicikala Partizan (1949)

Preduzeće, koje se bavilo proizvodnjom metalnog nameštaja i livenjem gvožđa, nalazilo se u VII krugu, Cara Lazara  br. 7. Ali, od druge polovine dvadesetih godina, vlasnici pokazuju  želju da fabriku prenesu na novu lokaciju – pošto nisu uspeli da dobiju dozvolu za rušenje stare i oronule fabričke radionice i podizanje nove.Postojeće zgrade su 1928. godine bile komisijski pregledane, pošto su uočeni izvesni tehnički nedostaci. Ustanovljeno je da su sve u dobrom stanju – sem livnice, koja je bila u dvorišnom delu.

Kako je nastao bicikl?

Da li znate ko je prvi dobio ideju da napravi nešto što mnogim ljudima pruža zadovoljstvo, a i olakšava dosta toga­? I dok Vi jurite, znajte da se nekada to nije moglo...
Preteča današnjeg bicikla je bio izum od drveta, koji je više podsećao na veliku igračku, nego na prevozno sredstvo. Izum se vezuje za 1790-tu godinu, i iz perspektive današnjih biciklista, ta sprava je bila vrlo robusna i nije bila praktična za vožnju.

7 saveta za vožnju bicikla zimi

Zima je stisla i mnogi od nas polako zaboravljaju na omiljene vanjske aktivnosti.
Vožnja bicikla zimi uopšte nije tako strašna - ako se dobro pripremiš.
1. Slojevi, slojevi, slojevi
I još malo slojeva. Najvažnija stvar je obući se slojevito i skladno vremenskim prilikama.
Preporuka: Izbegavaj pamuk.
2. Rukavice
Rukavice su definitivno nešto bez čega ne bi trebao započeti svoje zimske biciklističke vožnje. Najviše ćeš topline izgubiti upravo putem prstiju (i glave), a ne želiš da ti prsti zakažu dok prilaziš crvenom na semaforu.
3. Kapa i šal

Stranice