Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Oktobar 2022

Deca u Finskoj nastavljaju da dolaze biciklom u školu iako je napolju -17 stepeni

Veći deo biciklista brižljivo spremi svog dvotočkaša kada zahladni i ponovo ga aktivira kada temperature postanu podnošljivije a vremenski uslovi za vožnju bolji od snega i poledice. Kažemo većina, jer primera radi, osnovci u Finskoj ne odlažu svoje bicikle na zimski san već ih aktivno voze i sada kada je napolju -17 stepeni celzijusa.
Finski grad Oulu je odličan primer aktivnog biciklizma tokom cele godine. Sa adekvatnom infrastrukturom i urbanističkim planiranjem stanovnici ovog grada su pokazali da se ne moramo uvlačiti u automobile na prvi znak snega i zime.

Arctic Post Road - Pakovanje bicikle za put na dalekom severu

Film Arctic Post Road dokumentuje avanturu Henne Palosaari i Samija Saurija u vožnji biciklom iznad Arktičkog kruga. Biciklistička ruta Arctic Post Road prati ostatke starog poštanskog puta Kopenhagen-Alta, počevši od padova nacionalnog parka Pallas-Illas u finskoj Laponiji i prolazi kroz gorje Finmark sve do Alte na Arktičkom okeanu.Ruta prolazi kroz područje divljine koje je tri puta veće od Belgije i jedno od poslednjih preostalih divljih područja u Evropi. Ovaj film za pakovanje bicikla od šljunka prikazuje lepotu i surovost ovog područja.

Sean Kenney's art with LEGO bricks

Verujem u rad u skladu sa pravilima LEGO sistema. Za mene je važno da se sve može izgraditi na način na koji je LEGO dizajniran da se koristi. Ne „varam“ delove na mesto tako što ih samo lepim na mesto ili zašrafim na unutrašnju strukturu. Naravno, još uvek moram da zalepim svaki komad zajedno, da koristim stezaljke i hvataljke, i da provučem metal kroz skulpture kako bi mogle da prežive transport kamionom i javno izlaganje. Ali želim da krajnji rezultat svake skulpture bude nešto verno LEGO mediju, i urađeno na način da možda nikada ne znate šta se krije unutra.
.

2021 Red Bull UCI Pump Track World Championships Lisaboa

Red Bull UCI Pump Track Svetsko prvenstvo 2021. ovog vikenda, 15.-17. oktobra, ide u Lisabon, Portugal. Redbul je sustigao Tomija Zulu, Edija Klerta, Nielsa Bensinka, Pejton Ridenour i Dru Mekilsena o njihovim razmišljanjima o događaju.Izgleda da ovog puta ima mnogo više BMX-a (na.Tomi Zula, koji je nekada bio profesionalac za BMX trke, jedan je od retkih „MTB“ vozača koji su se kvalifikovali prema onome što vidimo u videu i Tomijevim komentarima. Biće zabavno videti kako se akcija odvija na ovoj ogromnoj stazi.