Blog


 

20.01.2023 | [comment_count]
, , ,
 1. decembra, Laura Massei-Pugh i Stevie Massei, oboje iz Ujedinjenog Kraljevstva, biciklom su prošli kroz mećavu do Brandenburške kapije u Berlinu otprilike 180 dana nakon što su krenuli na put da postanu najbrži biciklisti koji su obišli svijet na tandem biciklu. Tim muža i žene, koji su svoj naporan izazov započeli 5. juna, putujući oko 18.000 milja (28.968 kilometara) kroz 21 zemlju, dočekali su oduševljeni prijatelji i porodica, koji su sa nestrpljenjem čekali njihov dolazak u prilično brutalnim vremenskim uslovima . „Bio je mrak. Takođe je padao sneg. Oni [njihovi prijatelji i porodica] su bili potpuno smrznuti, ali su i dalje izvadili svoje transparente i sve ostalo“, kaže Massei-Pugh za CNN Travel.
20.12.2022 | [comment_count]
, , , ,
Nedavno sam otišao u Utreht u Holandiji. Moj um je još uvek malo preplavljen onim što sam video, pa sam uprkos kašnjenju jednostavno morao ovo da objavim. Sa zdravstvenim upozorenjem. Dok ovo pišem, imam osećaj da će se svi „normalni“ ljudi koji otkriju ovaj blog zapitati kako se neko može oduševiti parkiranim biciklima. Sve što mogu da kažem u svoju odbranu je da sam veći deo svog života proveo kao biciklista i poslednjih 15 godina u promociji biciklizma. Scena na stanici u Utrehtu važi za izuzetan trenutak, još uvek razmišljam o tome tri nedelje kasnije. Dakle, možda ne objavljujem 50 fotografija parkiranih bicikala, ali moram da podelim.
02.12.2022 | [comment_count]
,
  Putovanje je kao stanje povećane svesnosti, u kome smo pažljivi, otvoreni, konkretni i spremni da se menjamo. U tome je ključ razumevanja sveta u kome živimo, a živimo na planeti punoj lepote i šteta je da bar deo te divote ne doživimo. Svako putovanje može da se pretvori u nezaboravnu avanturu, ako idemo otvorenih očiju. Baš tako putuje biciklom Novosađanin Zoran Zivlak, sportista i profesor geografije.
16.11.2022 | [comment_count]
, , ,
Kada kažemo da je naš novi izvršni direktor Ken Meidell entuzijasta biciklizma, to kažemo znajući da njegov lični Dream Build to apsolutno dokazuje. Dobiti generalnog direktora koji je isto toliko strastven za bicikle kao i mi, skoro je retkost kao poklon od titanijumskog Humuhumu okvira. Malo ko ih vidi, a malo ih pravi, ovaj bicikl je sveti gral putnika na posao i ima takav kult. Odnosno, ako znate da postoji. Jedna stvar koja nije samo narodno predanje Kone (iako izgleda previše dobro da bi bila istinita) je lista za ovu lepotu. Hajde da duboko zaronimo u to koje komponente su vredne instaliranja na ovaj prelepi sirovi okvir. Nema sumnje da će svaki komad pomoći Kenu da se efikasnije progura kroz svoj rodni grad Bejnbridž.
09.11.2022 | [comment_count]
U nastavku ćemo Vam predstaviti 5 koraka čišćenja. 1. Sperite prljavštinu sa bicikla Razna prljavština (pesak, zemlja, prašina sa puteva …) se tokom vožnje po kišnom vremenu zalepe na bicikl. Ta prljavština je invazivnija nego što mislite, prodire u skoro svaki otvor na koji naiđe i može naneti veliku štetu. Sigurno ste primetili krckavi zvuk prašine ili peska dok ste okretali pedale. Iako Vam to možda deluje bezazleno, te male čestice mogu u velikoj meri oštetiti lanac, zupčanike ali i ostale osetljive delove bicikla.
04.11.2022 | [comment_count]
, ,
Lemo je rođen iz ambicije da donese napredna rešenja za mobilnost i svesni smo da je naš rast usko povezan sa talentima u našem timu. Bez obzira na to da li ste student, viši profesionalac ili samo želite da promenite svet mobilnosti, podstičemo vas da nam pošaljete svoj životopis. Zajedno gradimo bolju budućnost.
27.10.2022 | [comment_count]
,
Veći deo biciklista brižljivo spremi svog dvotočkaša kada zahladni i ponovo ga aktivira kada temperature postanu podnošljivije a vremenski uslovi za vožnju bolji od snega i poledice. Kažemo većina, jer primera radi, osnovci u Finskoj ne odlažu svoje bicikle na zimski san već ih aktivno voze i sada kada je napolju -17 stepeni celzijusa. Finski grad Oulu je odličan primer aktivnog biciklizma tokom cele godine. Sa adekvatnom infrastrukturom i urbanističkim planiranjem stanovnici ovog grada su pokazali da se ne moramo uvlačiti u automobile na prvi znak snega i zime.
20.10.2022 | [comment_count]
,
Film Arctic Post Road dokumentuje avanturu Henne Palosaari i Samija Saurija u vožnji biciklom iznad Arktičkog kruga. Biciklistička ruta Arctic Post Road prati ostatke starog poštanskog puta Kopenhagen-Alta, počevši od padova nacionalnog parka Pallas-Illas u finskoj Laponiji i prolazi kroz gorje Finmark sve do Alte na Arktičkom okeanu.Ruta prolazi kroz područje divljine koje je tri puta veće od Belgije i jedno od poslednjih preostalih divljih područja u Evropi. Ovaj film za pakovanje bicikla od šljunka prikazuje lepotu i surovost ovog područja.
18.10.2022 | [comment_count]
, ,
Igora Šćepanovića ste do sad možda upoznali kao perspektivnog i mladog DJ-a i producenta pod alijasom Šćepine vragolije. Pored muzike, Igor je zaljubljenik u biciklizam i upravo se vratio sa dvonedeljnog puta po Maroku koji je zabeležio svojim telefonom, a od celog materijala složio pravi dokumentarni film. Maroko, zemlja obećana, pevao je Rambo Amadeus pre skoro dve decenije, a Igora Šćepanovića je upravo ova zemlja na severu Afrike privukla, jer ga je sam kontinent jako dugo zanimao. Naravno, nije bio početnik u ovom fazonu putovanja i prvo je dobro utvrdio gradivo, vožnjom u našoj zemlji, a onda i u Evropi.
14.10.2022 | [comment_count]
, , ,
Verujem u rad u skladu sa pravilima LEGO sistema. Za mene je važno da se sve može izgraditi na način na koji je LEGO dizajniran da se koristi. Ne „varam“ delove na mesto tako što ih samo lepim na mesto ili zašrafim na unutrašnju strukturu. Naravno, još uvek moram da zalepim svaki komad zajedno, da koristim stezaljke i hvataljke, i da provučem metal kroz skulpture kako bi mogle da prežive transport kamionom i javno izlaganje. Ali želim da krajnji rezultat svake skulpture bude nešto verno LEGO mediju, i urađeno na način da možda nikada ne znate šta se krije unutra. .
11.10.2022 | [comment_count]
Red Bull UCI Pump Track Svetsko prvenstvo 2021. ovog vikenda, 15.-17. oktobra, ide u Lisabon, Portugal. Redbul je sustigao Tomija Zulu, Edija Klerta, Nielsa Bensinka, Pejton Ridenour i Dru Mekilsena o njihovim razmišljanjima o događaju.Izgleda da ovog puta ima mnogo više BMX-a (na.Tomi Zula, koji je nekada bio profesionalac za BMX trke, jedan je od retkih „MTB“ vozača koji su se kvalifikovali prema onome što vidimo u videu i Tomijevim komentarima. Biće zabavno videti kako se akcija odvija na ovoj ogromnoj stazi. https://www.youtube.com/watch?v=yFMpJHhSJnM
29.09.2022 | [comment_count]
,
PAUL JR. O PJD-E Paul Jr. je glavni dizajner nekih od najpoznatijih i zadivljujućih motocikala na svetu. Mnogi su se pojavljivali u filmovima i TV-u i gotovo je nemoguće dobiti u ruke motocikl po meri koji je napravio Paul Jr. Sa PJD-E, njegovi fanovi će imati priliku da nabave eBike na temu Pola mlađeg i ručno izrađen od strane Ruff Cicles-a. „Ovaj odnos je odlična reprezentacija nemačkog inženjerstva i američkog dizajna. Ruff Cicles se istakao kao lider u svetu električnih bicikala i odmah sam znao da moramo da sarađujemo. Ovaj projekat je odlična prilika da moji dizajni budu dostupni neverovatnoj bazi fanova koji me podržavaju svih ovih godina. Ne voze svi motocikle, ali skoro svako može da vozi bicikl.”
27.09.2022 | [comment_count]
, ,
Džon Bultjens i Bob Haro snimili su video koji predstavlja Haro Freestyler povodom 40. godišnjice. Butjens govori o svim karakteristikama okvira i delova. On je takođe odgovorio na pitanje o biciklu koji će biti dostupan početkom decembra ove godine. Sviđa mi se šta Haro radi sa njihovom linijom. Saopštenje: Haro Master Proslavlja 40 godina.400 komada prave za ovu godinu! Bobov prvi bicikl koji je napravio revoluciju u sportu Freestyle BMX - Haro Master je danas postao jedan od najpoznatijih bicikala u istoriji BMX-a. https://www.youtube.com/watch?v=g6tkI1h-uYU&t=501s
27.09.2022 | [comment_count]
,
Početkom 1970-ih, BMX je rođen kada su vozači u južnoj Kaliforniji počeli trkati bicikle na motokros stazama. Kako je sport brzo evoluirao, biciklistička tehnologija je gurnuta do svojih granica, a često i izvan njih, jer su vozači redovno oštećivali ili savijali svoje točkove. 1974. godine, dizajner automobilskih točkova Skip Hess preuzeo je stvari u svoju garažu i proizveo prvi BMKS točak od livenog magnezijuma, Motomag. Zatim je počeo da proizvodi legure verzije Motomaga koje su postale oslonac u sportu svojom kombinacijom izdržljivosti i laganih performansi. Sa uspehom Motomaga, Hes je pokrenuo novi brend bicikala koji je nazvao Mongoose.
23.09.2022 | [comment_count]
, , ,
Neke poznate marke za 29 er BMX ove GT Pro Performer 29″, veći i bolji nego ikad. GT vraća jednu od svojih najomiljenijih boja na 2021 Pro Performer! Deo GT-ove linije Heritage BMX bicikala, 29-inčni profesionalni izvođač odaje počast Pro Performeru iz 1986. i dolazi u toj klasičnoj GT plavoj i beloj boji. Ovaj bicikl izgleda baš kao klasični 20″ Pro Performer od 86′, ali sa boljom tehnologijom i većom veličinom točkova!!      2021 Dyno Pro Compe LTD 29″ BMX – Wheelie – Bike
22.09.2022 | [comment_count]
, , ,
Luda Redbull District Ride se vratila luđa nego ikada sa bolesnim kursom! Bilo bi super videti da neko na BMKS-u od 20 inča ide na ovu stazu. Izgleda jako zabavno! Saopštenje: Red Bull District Ride se vraća u Nirnberg, Nemačka, posle pet godina pauze. Najbolji svetski sportisti spuštaju se kroz 5 okruga živopisnog starog grada koji je pretvoren u raj za planinski biciklizam. Pet okruga za 2022. godinu su: Okrug Castle, Okrug Bok, The Kuarter District, Dirt District i Big Air District. Više detalja o stazi i gradskim znamenitostima koje će proći u Nirnbergu možete pronaći ovde na Redbull.com
22.09.2022 | [comment_count]
, , ,
Kreativni inženjering i dobar tim stoje iza Vibee-a, odnosno koncepta ozvučenja izgrađenog na biciklu. Motocikl za zabavu, koji izgleda kao žuta tanjira, ali je još više iznenađujući, bio je na više mesta u zemlji nego što mislimo.Super multifunkcionalni bicikl nas oduševljava zvukom tokom vožnje, ali kada se zaustavi, pretvara se direktno u stereo sound sistem i DJ-evi mogu da dođu da zavrte najbolje ploče, dok smo mi možda samo stali na parkingu!
21.09.2022 | [comment_count]
,
Reprezentacija Srbije otputovala u Rusiju na međunarodnu trku.
20.09.2022 | [comment_count]
,
Još u septembru 2021. Kourtney Kardashian je snimila nekoliko slika na SE Bikes, Blocks Flyer-u BMX u na IG-u! Ta objava je dobila 1,9 miliona lajkova njenih pratilaca na IG-u i bila je predstavljena na više veb lokacija. To je MNOGO izloženosti za BMX i pokret Bike Life. Sada Kourtney K. nije samo skočila na bicikl jer njen čovek Travis Barker voli BMX. Ona je godinama vozila bicikle. Možete pronaći nekoliko fotografija njene vožnje bicikla jednostavnom Google pretragom. Ali ona definitivno krstari SE zahvaljujući Travisu koji ima vezu sa SE brend menadžerom Todom Lajonsom.
19.09.2022 | [comment_count]
,
Kittie Veston-Knauer AKA "Miss Kitte" je primećena širom veba kako promoviše BMX Racing!! Sa 69 godina, gospođica Kittie je najstarija žena BMX er u zemlji i to je izazvalo veliku buku za nju i sport. Novinske publikacije kao što su Fox, CNN, Nev Iork Times, Bicicling Magazine i nekoliko drugih publikacija objavile su članke o Miss Kittie i njenom trkačkom iskustvu. Gospođica Kiti dobija više medijskog izveštavanja od vrhunskih BMX profesionalaca i mi je pozdravljamo što je sjajna inspiracija i ambasador ovog sporta! https://www.youtube.com/watch?v=vq7TpBlUqC0&list=RDCMUCajXeitgFL-rb5-gXI...

Stranice

Subscribe to Novosti