Blog


 

17.02.2017 | komentara: 0
Sjajna inovacija iz Parkisa, kada je u pitanju ušteda prostora za vozače bicikala. Stanovnicima gradova je slobodan prostor postao predmet svakodnevnog razmišljanja. Pošto je ostavljanje bicikla ispred zgrade ili u zajedničkim prostorijama za stanare zgrada, ili oko kuće, za stanare kuća bez garaža i podruma, isuviše rizično (nažalost), sve su češći slučajevi da je bicikla postala docimer koji zauzima određeni stambeni prostor. Kako bi makar malo dobili na tom istom prostoru, Parkis je predstavio svoje idejno rešenje po ovom pitanju. 
07.02.2017 | komentara: 0
Naše telo trpi velike napore prilikom vožnji po neravnim terenima i dugotrajnom sedenju u jednoj poziciji. Zbog toga su jačanje i oporavak neophodni našem organizmu. Joga za bicikliste je vrlo korisna jer poboljšava snagu, fleksibilnost, izdržljivost, ali i sposobnost koncentracije. Vežbajući jogu treniraćete i pravilnu tehniku disanja, što je na biciklu često od ključne važnosti.
16.11.2016 | komentara: 41
Step aerobik nastao je 1989. kao plod saradnje Džina Milera i kompanije Reebok. Predstavlja aerobnu vrstu aktivnosti koja se izvodi na posebnoj dizajniranoj platformi koju zovemo steper. Steper je prilagodljive visine od 15 do 25cm. Menjajući visinu stepera smanjujemo ili povećavamo intenzitet treninga. Vežbe su ritmične i praćene su muzikom a sastoje se od različitih penjanja, silaženja, obilaženja i prelaženja preko platforme stepera.  
16.10.2016 | komentara: 0
Sledi kratak pregled novog Capriolo kataloga bicikli za 2017. godinu pararelno sa održanom prezentacijom.
10.08.2016 | komentara: 3
Kako potreba može da izrodi odličnu ideju, koja kasnije prerasta u vrlo koristan proizvod, najbolje će posvedočiti Shoka Bell. Šta je Shoka Bell? Najjednostavnije - super inovativna stvarčica kojim će svaki biciklista biti o-d-u-š-e-v-lj-e-n! Nastao iz potrebe da Vas u vožnji svi vide i čuju, da se osećate sigurno dok vozite, da znate kuda vozite i da možete biti spokojni dok je bicikl parkiran - Shoka Bell će, sa sigurnošću, biti predmet požude svakog čestitog bicikliste. Neke od korisnih funkcija  
03.08.2016 | komentara: 0
Pre polaska na duže relacije, neizostavna je provera tehničkog stanja Vašeg dvotočkaša. Gume, lanac, kočnice - sve prekontrolišite. Ukoliko je ispravnost na zadovoljavajućem nivou, Vi puni energije, a vremenski uslovi povoljni - imate sve uslove za prijatnu vožnju. Ali, koje su to tzv. ne-krećem-na-put-bez-njih stvari?
12.07.2016 | komentara: 0
Calgary Pilot mreža zaštićenih biciklističkih staza je odličan primer biciklističke infrastrukture. Pristup orijentisan na rezultate sa ciljem kreiranja sigurnog i komfornog okruženja za bicikliste svih godina i sposobnosti. Dok slične, isplative i brze bicisklističke staze postoje i u Čikagu, Vašingtonu i Sijetlu,  Calgary mreža je jedinstvena po tome što je projekat sproveden odjednom. Staza je napravljena u celosti, isključujući parcijalan pristup razvoja. 135 000 ljudi je do sada korsitilo biciklističku stazu (5th street) ove godine 
04.07.2016 | komentara: 0
Tokom Tour de France trke, boje dresova označavaju različite uspehe, a aktuelni nosioci su dužni da nose majice tokom trke. Takmičar koji je na kraju etape ostvario plasman koji nosi određenu majicu je dužan da u sledećoj etapi nosi dati dres.  
07.06.2016 | komentara: 0
Vožnja bicikla u trudnoći
Budite oprezne u vožnji Sve dame koje uživaju u okretanju pedala, sigurno su bile u nedoumici da li je njihovo uživanje u vožnji bezbedno. Nedoumica je opravdana, ali morate znati da nije nužno da se odreknete jedne od vaših omiljenih aktivnosti.
24.05.2016 | komentara: 0
Svi ljubitelji biciklizma se slažu u jednom- sa biciklom se može uvek i svuda stići. Dobar za rekreaciju, ali i vrlo koristan kao sredstvo za prevoz- bicikl je koristan mnogima. U nekim delovima sveta je gotovo deo tradicije, i sasvim je sigurno da se sa njim mogu videti mnogi lepi predeli pored kojih bismo neopaženo prošli da ne vozimo biciklom. Koliko se bicikl koristi širom sveta i gde je najčešće prevozno sredstvo? Predstavićemo vam pet zemalja gde su bicikli najpopularniji.  
11.05.2016 | komentara: 0
Dragi prijatelji, Zahvaljujemo se svima na lepoj igri koja se održavala na našoj Facebook stranici. Glavna nagrada je, kao što smo obećali - bicikl, a koji model, to ste birali sami u zavisnosti od toga da li ste želeli muški ili ženski bicikl. Pored glavne nagrade izvučeno je još 5 utešnih nagrada - komplet svetla za bicikl.   A kako je proteklo samo izvlačenje pogledajte na snimku:   
26.04.2016 | komentara: 0
Za sve Fixie bajkere otvara se novo poglavlje- Fixie se u sve većem broju vraća na biciklističke staze! Nekada bicikl naših očeva i dedova, sad sve veći predmet želje kod ovovremenskih bajkera.
17.02.2016 | komentara: 1
Volite da se vozite, samo da je napolju bez leda i kiše i Vi ste spremni za vožnju! Jeste li znali ko je prvi dobio ideju da napravi nešto što mnogim ljudima pruža zadovoljstvo, a i olakšava dosta toga­? I dok Vi jurite, znajte da se nekada to nije moglo... Preteča današnjeg bicikla je bio izum od drveta, koji je više potsećao na veliku igračku, nego na prevozno sredstvo. Izum se vezuje za 1970-tu godinu, i iz perspektive današnjih biciklista, ta sprava je bila vrlo robusna i nije bila praktična za vožnju.
12.01.2016 | komentara: 0
TRAKE ZA TRČANJE - PREDNOSTI I MANE
Stigla su nam hladnija vremena, traka za trčanje nam predstavlja sjajnu ideju kako da ostanemo u formi i tokom zime.  Traka i staza nisu iste, otkrićemo koje su mane, a koje su vrline trčanja na traci.    
05.01.2016 | komentara: 0
Kako da sankanje bude bezbednije
Najzad je pao sneg, mališani su jedva čekali prvi sneg i već su počeli da smišljaju plan za zimske igre. Svako dete obožava sankanje. Ukoliko je dete malo, potražite model sanki koji ima naslon da ne bi palo dok ga vučete.
28.12.2015 | komentara: 0
VEŽBE SA PILATES LOPTOM
Pilates ili švajcarska lopta je velika lopta na naduvavanje, poznata po brojnim drugim imenima kao što su fitnes lopta, lopta stabilnosti, sportska lopta, lopta za vežbanje, terapijska lopta... Vežbanje na pilates lopti je veoma popularno, prvenstveno jer je zabavno. Ukoliko želite lepo oblikovano telo i elegantne mišiće ona je pravi izbor za vas, pored toga ona poboljšava izdržljivost, koordinaciju i fleksibilnost.
11.12.2015 | komentara: 0
Ukoliko i dalje ne znate šta da poklonite svom detetu za praznike, mi imamo savršeni predlog kojem će se svako dete obradovati, novi bicikl naravno. U zavisnosti od uzrasta vašeg deteta, spremili smo vam i par predloga modela za koje mislimo da bi bili savršeni izbor. Za one najmanje uzrasta od 1-3 godine, kombinacija guralice i tricikla sa pedalama bi bila savršen izbor za duge porodične šetnje. 
07.12.2015 | komentara: 0
Ostati u formi i tokom zime je ne samo odlična priprema za sledeću sezonu već i zdravsteni imperativ. Kako je zimi vazduh gušći, samim tim organizam dobija i više kiseonika, pa je ovim i savršen bazni period kako biste se pripremili za sledeću sezonu i sprečili povrede i upale. Za one kojima sneg ne može ništa, najbitnija je samo topla oprema, dobre gume i volja, a za one manje sklone egzibicijama, imamo savršen predlog, Sobni bicikl.  
03.12.2015 | komentara: 0
Zimske čarolije na snegu sa porodicom, sankanje i klisko.
Zima, zima e pa šta je, omiljeno godišnje doba svih mališana samo što nije. Ako imate malo dete, to ne znači da morate da se odreknete boravka na planini ili jednostavnog odlaska u park zimi, dobro ga pripremite za boravak na snegu i počnite da osmišljavate aktivnosti kojima ćete ga zabaviti u zavisnosti od njegovog uzrasta. Ukoliko se ipak odlučite za planinu, najbitnije je voditi računa o nadmorskoj visini, pošto mala deca ne mogu da se naviknu na razređen kiseonik, stoga se deci do godinu dana preporučuje boravak do 1000m, a deci od 12 do 18 meseci do 1800m visine. 
26.11.2015 | komentara: 0
1. Budite pozitivni i opušteni! Tokom vožnje će vas bezbroj puta iznervirati neobazrivi pešaci, nervozni vozači, pa čak i drugi biciklisti. Trudite se da izbegnete neprijatne situacije, a gunđanja i psovke ignorišite. Udahnite duboko i nastavite vožnju. Nervoza će vas učiniti manje skoncentrisanim na put i saobraćaj i može samo ugroziti Vašu bezbednost.    

Stranice

Subscribe to Novosti