Totalbike bicikle i delovi za bicikle

The Classic Mongoose MOTOMAG Is BACK!!

Početkom 1970-ih, BMX je rođen kada su vozači u južnoj Kaliforniji počeli trkati bicikle na motokros stazama. Kako je sport brzo evoluirao, biciklistička tehnologija je gurnuta do svojih granica, a često i izvan njih, jer su vozači redovno oštećivali ili savijali svoje točkove. 1974. godine, dizajner automobilskih točkova Skip Hess preuzeo je stvari u svoju garažu i proizveo prvi BMKS točak od livenog magnezijuma, Motomag. Zatim je počeo da proizvodi legure verzije Motomaga koje su postale oslonac u sportu svojom kombinacijom izdržljivosti i laganih performansi. Sa uspehom Motomaga, Hes je pokrenuo novi brend bicikala koji je nazvao Mongoose.

Motomag točkovi su bili standardna oprema na BMKS biciklima sredinom 1970-ih i definisali su estetiku ranih BMX trka. Mongoose je 1978. lansirao Motomag II, koji je izgradio popularnost prve generacije, i proizvodio ih do 1984. Iako van proizvodnje skoro 30 godina, Motomag sigurno nije bio zaboravljen i priznat širom sveta do danas.

„Motomag je promenio BMKS sport, omogućavajući vozačima da idu brže, jače i veće nego ikad. Njegov dizajn je toliko ikoničan da Motomag momentalno prepoznaju entuzijasti BMX-a širom sveta, a originalni postojeći set magnezijumskih motomaga koji je izdao Tim nedavno je prodat za preko 20.000 dolara“

„Sa Motomagom III, želeli smo da ostanemo verni svom nasleđu sa dizajnom koji oponaša original, ali uključuje nekoliko modernih detalja“, rekao je Brajan Baldis, direktor razvoja proizvoda Mongoose. „Tri (III) imaju zaptivene glavčine ležaja i kompatibilne su sa slobodnim točkom za univerzalnije pristajanje. To je šansa da dovršite tu konstrukciju retro bicikla u svojoj garaži sa savršenim završnim dodirom ili unesete klasični Mongoose stil u modernu vožnju. Pametni kolekcionari će takođe prepoznati značaj broja modela ove tri."

20″ Motomag III točkovi će biti dostupni u tri boje – srebrnoj, zlatnoj i crnoj – u ograničenim količinama u SAD direktno sa Mongoose.com za 299,99 dolara počevši od 27. septembra. Odabrani prodavci BMKS-a na mreži i međunarodni dileri će takođe nositi Motomag III za kupaca van SAD. Motomag III set točkova je najnoviji dodatak Mongooseovoj Classics kolekciji, nakon ponovnog lansiranja brendova Supergoose, California Special 

Miniscoot II.

https://www.youtube.com/watch?v=BIj9HQzsKxs