Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Đanlukine verzije dvotočkaša

Primetićete da ovaj bicikl, kao i ostali koje budete videli imaju neke mane. Tačnije ili im fale neki delovi ili imaju vrlo čudne izglede rama.

Razlog tome je Đanluka Đimini, italijanski umetnik iz Bolonje, koji je svoj projekat započeo još 2009. Zamolio je svoje prijatelje i slučajne prolaznike da onako "iz glave" nacrtaju biciklu. Susreo se sa izazovom da je većina imala problem da se tačno seti kako izgledaju detalji na samoj bicikli i umeli su da ispuste neke, za funkcionisanje bicikle, poprilično važne delove.

Tokom rada na tom svom projektu, koji je nazvao "Veloceipedija", je saznao da i psiholozi koriste ovu metodu kako bi demonstrirali da nas naš mozak zavarava, mislimo da nešto znamo poprilično dobro, a kad treba da ga nacrtamo ili opišemo - zaboravimo krucijalne delove. Sakupljeno je više stotina radova tokom godina, i konačno je 2016 odlučio da od najzanimljivijih skica dizajnira bicikle, tačnije da predstavi kako bi izgledalo da se po skicama i naprave. Ljudi su popirlično invetivni u ovom polju i rezultat jeste krajnje zanimljiv i simpatičan.

Ko zna možda vidimo budućnost dizajna u biciklizmu, koliko god da je malo verovatno da će se to i desiti.
 





 


Ukupno je sakupio 376 skica, gde je najmlađi učesnik imao svega 3, a najstariji 88 godina. Učestvvalo je sedam različitih nacionalnosti.
U 90% crteža gde je lanac zakačen za prednji i/ili zadnji točak, nacrtani su od strane žena.

Muškarci su, s druge strane, iskomplikovali crtanje ramova. Ono što je svima zajedničko jeste da su zamucali kad je trebalo da kažu koje im je zanimanje. Najnečitkiji crtež je takođe i najnečitkiji potpis crtača, da čovek ne poveruje, autor je lekar.





 

Da li možete bolje? Pošaljite nam vaše verzije, da uporedimo smiley I nadamo se da ste ovoliko italijanskog mogli da savladate, koliko je uz svaku skicu. Evo još nekih radova, pa Vas pozdravljamo do nerednog bloga.