Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Fixie - nekad i sad

Za sve Fixie bajkere otvara se novo poglavlje- Fixie se u sve većem broju vraća na biciklističke staze!

Nekada bicikl naših očeva i dedova, sad sve veći predmet želje kod ovovremenskih bajkera.

Po čemu je karakterističan  

Fixie je specifičan po fiksiranom zupčaniku na zadnjem točku, bez brzina i kočnica. Vraća  nas u vreme kada si morao da okrećes pedale ako si hteo da ideš napred. Bez svih modernih dodataka koji su današnjim ljubiteljima biciklizma na svakom koraku dostupni. Samo pedale, ram i snaga u nogama.

Kako je to nekada bilo…

U Njujorku su 1800-te bile izgrađene staze za trke na Medison Skver Gardenu i tadašnji fiksirani brzinci su zahtevali odličnu tehniku upravljanja i kočenja uz pomoć snage, jer su biciklisti morali da savladaju uspone bez promene brzina. Pri velikim brzinama održavala se ravnoteža, a usporavalo se okretanjem zadnjeg točka u kontra smeru.

 

Što se sadašnje ponude opreme i ove vrste bicikli tiče, možemo reći da je u Srbiji slaba ponuda. Mada, pravi poklonici uvek nađu način da zadovolje svoje želje.

Ako planirate da kupite Fixie…

Možete pogledati našu ponudu ovih vanvremenskih modela, a ako se rodi želja da kupite ovakav model- snimili smo video koji će Vam biti interesantan.

Specijalno za ljubitelje Fixie modela, a i za one koji će to tek postati, testirali smo Fixie i videli kako se ponaša u vožnji, sagledali sve prednosti, a na Vama ostaje da samo izaberete kakvim modelom ćete doćekati lepo vreme.

I  pažljivo vozite, jer, sa modelom bez kočnica i vetrom u leđima, osvajate sve puteve!