Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Pančevci oprez - kazne za bicikliste

Loše vesti za bicikliste stigle su juče iz Pančeva. Vožnja bicikla je strogo  zabranjena na teritorijama koje su obeležene kao zelene površine, a to su Narodna bašta, Park i Barutana. Kako je objavio portal 013 info komunalna policija je i do sad opominjala bicikliste ali se opomene nisu poštovale pa su preduzeli strožije mere. Kazne za vožnju ulicama u kojima je to zabranjeno iznose 6000 dinara, a ukoliko je platite u roku od  8 dana od izricanja, ona se smanjuje na 3000 dinara.

U Pančevu su ulice Narodna bašta, Park i Barutana obeležene kao zelena površina pa otuda i zabranja kretanja biciklom. Savetujemo biciklistima da se pridržavaju ovih pravila jer su čelnici Pančeva odlučni u nameri da kršenje strogo sankcionišu.

Slične mere pre nekoliko meseci počele su strožije da se primenjuju u u Zrenjaninu, gde se takođe kažnjava vožnja centrom grada. Naime u Zrenjaninu su ulice kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića (glavna gradska ulica), kao i Gimnazijska ulica i Trg slobode obeležene kao zona pod specijalnim režimom otuda proizilazi zabrana za bicikliste, jer se kretanje biciklista tuda smatra komunalnim prekršajem. Kazne iznose 5000 dinara. Komunalci su najaktivniji bili tokom aprila meseca kada su za samo 3 nedelje napisali preko 50 kazni.

Dragi biciklisti iz Zrenjanina, javite nam da li su komunalci u Zrenjaninu još uvek tako revnosni u sprovođenju reda u zoni pod specijalnim režimom?

Molimo bicikliste širom Srbije da nas izveštavaju o stanju i problemima na koje nailazite u Vašim mestima, kako bismo zajedno pokušali da podignemo svest o njima i kako bismo što bolje i uspešnije promovisali naš omiljeni zdrav, efikasan i ekonomičan vid prevoza i rekreacije. Budite naši reporteri a mi ćemo značajne tekstove objaviti na našoj stranici. Vaša iskustva, primedbe ili možda čak i pohvale za stanje u Vašem mestu, možete nam slati putem email-a info@totalbike.rs, ili putem kontakt forme.