Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Shoka Bell - uređaj kojim će biciklisti biti oduševljeni!

Kako potreba može da izrodi odličnu ideju, koja kasnije prerasta u vrlo koristan proizvod, najbolje će posvedočiti Shoka Bell.

Šta je Shoka Bell?

Najjednostavnije - super inovativna stvarčica kojim će svaki biciklista biti o-d-u-š-e-v-lj-e-n!

Nastao iz potrebe da Vas u vožnji svi vide i čuju, da se osećate sigurno dok vozite, da znate kuda vozite i da možete biti spokojni dok je bicikl parkiran - Shoka Bell će, sa sigurnošću, biti predmet požude svakog čestitog bicikliste.

Neke od korisnih funkcija

 

Zvono

Birajte između osam ponuđenih zvukova, sami kreirajte ili skinite željenu melodiju. Želite da zatrubite toliko glasno da vas čuju i u automobilu? Ili da učtivo skrenete pažnju pešaku da je opet zakoračio na biciklističku stazu?Još jedan zanimljiv detalj kod ove stvarčice je to što će jačina melodije biti prilagođena okolini kojom se krećete, tako da će zaista svi koji treba da čuju kako dolazite - čuti.

Navigacija

Povežite Shoka Bell sa svojim telefonom i birajte destinaciju gde želite stići. Najsigurnijim, najkraćim putem dolazite do odredišta. Strelice na uređaju koje pokazuju smer skretanja deluju prilično cool, zar ne?

 

Prednje osvetljenje

Ako uz Shoka Bell ne budete vidljivi - nećete nikad biti. Jako LED svetlo daje do znanja da ste uključeni u saobraćaj, ali bez mogućnosti da zaslepite ostale učesnike. Automatsko prilagođavanje vidljivosti u okolini osigurava uočenost bicikliste.

Senzor pokreta
Najzanimljivije tek sledi - Ova moćna stvarčica ima ugrađen senzor pokreta.
To znaći da ćete biti upozoreni zvonjavom da se Vaš bicikl pomera, i moći ćete da reagujete. Čućete ga i na daljini do 250m.
 
Shoka aplikacija

Korišćenjem aplikacije, možete proveriti koje su to najbolje rute za vožnju ili da skidate nove melodije. A za one zaboravne - možete videti gde ste parkirali bicikl.

Ovo su samo neke od funkcija aplikacje koja je, pored zanimljivosti, i vrlo korisna.

 

 

I za kraj…

Ideja dizajna proizvoda se menjala kroz vreme, a ovaj pametni uređaj očekuju još neka poboljšanja. Vodootporan je, i dostupan u šest boja: plava, žuta, zelena, crna, crvena i ljubičasta. Očekuje se da će u toku naredne godine Shoka Bell biti doveden do savršenstva i kao takav, pušten u masovnu prodaju.

 

Izvor: www.kickstarter.com