Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Upoznajemo se sa SRAM brendom deo 1.

Sigurno ima i više od 10 godina od kada je na svetskom nivou a tako i u Srbiji Shimano dobio ozbiljnu konkurenciju u svetu široke potrošnje delova i opreme za bicikle.

SRAM, koji danas obuhvata još 3 zasebna brenda. Avid, Truvativ i RockShox.

---------------------------------------

Sram komponente su orejntisane na menjače, ručice menjača, lance, i kasete.

U prvoj kategoriji za drumski biciklizam - ROAD, odlučili su napraviti i kočnice. Ovo je kategorije za takmičare koje možete videti na popularnim trkama Tour De France, Giro De Italio, Vuelta i sl.

sram force

 

Mountain je SRAM-ova najpopularnija kategorija i ona ih je dovela na zasluženo mesto danas.

Menjači počinju od slabije serije X5 koja je takođe vrlo pristojna, zatim X7, X9, X0 i XX

Svi SRAM menjači rade po tehnologoji 1:1 Direct Route. Ako već kupujete nove delove, naš savet je da uparite barem lanac, kasetu i zadnji menjač.

Tu je i niža klasa ručica menjača koje rade na prenosu 1:2, one su kompatabilne sa Shimano sistemom i možete ih pronaći pod Attack oznakom.

sram x7 menjači

 

Poslednja kategorija je Trekking/Confort odnosno opuštena gradska vožnja. Tu su zastupljene sve pogonske komponente za jedan City bicikl. Odlikuju se kvalitetnom izradom i dugim vekom trajanja.

Sve što može da bude od plastike tako je i urađeno, vrlo čvrsta i lagana plastika a metalni delovi se koriste minimalno samo na mestima gde je to baš neophodno.

----------------------------------------

Zvanični sajt kompanije SRAM.

Sledeći put pričamo o brendu Avid.