Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Upoznavanje sa Avidom deo 2.

Avid je postao sinonim za kočnice, u V-Brake kategoriji ali i u diskovima. SRAM je vrlo dobro uvideo da vredi staviti pod svoje okrilje jednu kvalitetnu kompaniju sa kvalitetnim proizvodima kao što je to AVID.

Od 11 kategorija samo je jedna namenjena drumskom biciklizmu. Sve ostale kateogrije su fokusirane na MTB vožnju.

Kod nas u Srbiji svaka ozbiljnija MTB bicikla koja nema diskove trebalo bi da poseduje barem neki V-Brake iz serije Single Digit sa Speed Dial ručicama.

Imaju izuzetnu sposobnost vraćanja ručice u normalan položaj zbog brojnih tehnologija koje koriste, odnosno patenata i kvalitetnih materijala.

Sledeću kategoriju čine mehanički diskovi BB (sa sajlom) koji će vam dobro doći ako vaše destinacije imaju veće spusteve odnosno nizbridice.

Preostale kategorije su sve hidraulične kočnice. Za one slabije upućene, da, i u biciklama se koriste kočnice na ulje baš kao što je to slučaj u kolima. Razlika je u tome što kroz bužir ne prolazi sajla nego ulje pod pritiskom koje gura pakne prema disku.

Ulaznica u svet hidrauličnih diskova može započeti modelom Juicy. Sve dalje Code, Elixir, X7, X8, X9, X0, XX su ozbiljnije ulaganje za ozbiljnije vožnje.

avid juicy