Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Adrian Varga blog

Evropska Nedelja Mobilnosti

Европска недеља мобилности се на иницијативу Европске комисије, обележава од 2002. године, од 16. до 22. септембра. Град Панчево се придружио овој европској акцији joш прве године, а 2016. је био Златни учесник овог догађаја који се одржава у више од 2.000 градова Европе и у неколико градова ван европског континента. Ова манифестација представља кампању за промовисање алтернативних видова превоза, а у циљу што мање емисије отровних издувних гасова.

Projekat GPS

Javili su nam se momci i devojke sa Fakulteta Tehničkih Nauka, iz Novog Sada, koji su započeli projekat GPS Lokator u kom žele da naprave uređaj za lociranje izgubljenih ili ukradenih bicikala.

Drveni bicikl

Vanvremenski - Primetni  - Savršeni

To je moto Materia Bike, kompanije iz Letonije. Oni su specifični po tome što se njihove bicikle razlikuju od svih ostalih već i na prvi pogled. Što i nije teško jer im je ram napravljen kompletno od DRVETA.
U ponudi imaju Trkačke bicikle, Fiksije i Gradske bicikle. Varijacije su boji drveta su boja lešnika, pepeo i crveno drvo. Naravno svaka od kategorija ima više modela u ponudi.

Grupa Kobra

Grupa Kobra je nastala  2007 godine, kad su se članovi ugašenog karate kluba Kobra skupili da urade nešto za svoju zajednicu. I malo po malo su uspeli da u Donjoj Toponici, na mestu divlje deponije, koju su očistili, naprave park. Obnovili su Dom kulture u tom selu. Sada je tamo i biblioteka, folklor za najmlađe, besplatan internet, stoni tenis, stoni fudbal, pikado, penzioneri mogu da igraju šah....To je nešto što drži zajednicu skupa.

Najveća Na Svetu

Holandija je već decenijama zemlja u kojoj je vožnja biciklom osnovno prevozno sredstvo. Štaviše čak 32% svih putovanja u celoj zemlji je biciklom, dok se broj biciklista od 2005 u većim gradovima povećao od 10% pa do 20%. Zapanjujuće je da je broj bicikala veći od broja stanovnika - 1.3 bicikle po glavi. Natalitet im je manji od broja bicikala po glavi stanovnika. Grubo rečeno, u Holandiji se vozi 22.5 miliona bicikala.Ž

Bike Tatoo

Trajno crtanje različitih motiva po telu je prisutno kod ljudi od pamtiveka. Ratnici su se šarali različitim bojama kako bi zastrašili protivnike, plemena su se različito obeležavala kako bi istakla pripadnost.  Tetovaže su bile pogotovo prisutan motiv u religijskim obredima i kod paganskih običaja. U africi i južnoj americi su umesto tetovaža pravili rane po telu koje kad zarastu prave određeni mural. Kako su vekovi odmicali tako su i tetovaže dobile drugi smisao i značaj.

Početak ne mora biti težak

Bicikl. Sjajno prevozno sredstvo, idealan za odlazak na posao, do prodavnice, do gostiju... S njim održavamo kondiciju, razvijamo nožne mišiće i osećaj ravnoteže. Da se razumemo, nije mala stvar prvi put sesti na dvotočkaša. Iako će za njih to postati dvotočkaš tek koju godinu kasnije smiley. Deca koja počnu rano da voze sa tri ili sa pomoćnim točkovima lakše će naučiti kasnije da voze na dva.

Đanlukine verzije dvotočkaša

Primetićete da ovaj bicikl, kao i ostali koje budete videli imaju neke mane. Tačnije ili im fale neki delovi ili imaju vrlo čudne izglede rama.

Razlog tome je Đanluka Đimini, italijanski umetnik iz Bolonje, koji je svoj projekat započeo još 2009. Zamolio je svoje prijatelje i slučajne prolaznike da onako "iz glave" nacrtaju biciklu. Susreo se sa izazovom da je većina imala problem da se tačno seti kako izgledaju detalji na samoj bicikli i umeli su da ispuste neke, za funkcionisanje bicikle, poprilično važne delove.

Stranice

Subscribe to RSS - Adrian Varga blog