Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Der Žolt, višestruki prvak u drumskom biciklizmu, posvetio nam je svoje vreme u testiranju bicikli

 

Der Žolt

Svetski a naš! Ovako bismo mogli započeti priču o Der Žoltu našem državnom vicešampionu i biciklisti svetskih razmera koji nam je učinio čast i pristao da postane deo Totalbike test tima.

Od kada je naučio da vozi bicikl znao je da će bicikl postati njegov život. Sa 12 - 13 godina upisao se u lokalni biciklistički klub Spartak u Subotici i otpočeo svoju veliku borbu i prodor ka vrhu. Već tada je počeo da osvaja turnire i postiže zapažene rezultate što je uticalo da već kao tinejdžer postane poznat i tražen u drugim biciklističkim klubovima širom Srbije. Veliki trud, svakodnevni treninzi, velika odricanja ali i velika satisfakcija od jednog plavokosog momka načinili su velikog biciklistu svetskog ranga.

Svoje prve kilometre na drumu načinio je kao član biciklističkog kluba "Spartak" iz Subotice. Nedugo potom prelazi u Beogradski klub "Milicionar" u kojem učestvuje na juniorskim takmičenjima i osvaja prve velike nagrade. Ubrzo potom prelazi u biciklistički klub "Partizan" u kojem Žoltova karijera počinje da se razvija u smeru pravog profesionalca. U periodu od 2003 do 2005. postiže zapažene rezultate vozeći trke za klub "Partizan". Sa Partizanom po prvi put učestvuje na državnim i regionalnim takmičenjima i postiže zapažene rezultate na Balkanu i u Turskoj. 2005. godine osvaja prvo mesto na nacionalnom takmičenju Srbije i Crne gore. Nakon tri uspešne godine u Partizanu dobija priliku života i odlazi u Italiju gde osatje tri godine.

Vozeći za tim P-Nivo Betonexpressz i Centri della Calzatura, Balkan postaje mali za njegove pobede te vozi ture širom Italije, Meksika i Turske. Posle uspešnih godina provedenih u Italiji odlazi u Mađarsku gde ostaje jednu godinu i opet se vraća u svoj tim Partizan. Tokom 2010 godine postaje državni i nacionalni prvak čije ime se pojavljuje na svakoj tabeli, nižući izuzetne rezultate na državnom nivou. Samo 2010 godine učestvuje na preko 40 takmičenja što ga dovodi u sam vrh svetskih biciklista. Danas je Žolt član Kragujevačkog biciklističkog kluba Radnički u kojem i dalje teži većim i boljim uspesima, a mi se nadamo i želimo mu da postane svetsko ime koje će se izgovarati sa posebnim poštovanjem i veličinom.