Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Dextroza sa aromom 1kg alu folija

Brend: 
Ocena: 
0
Šifra:
EX-02002
Dextroza sa aromom 1kg alu folija Dekstroza je prosti šećer (monosaharid) poznat još pod nazivom glukoza.
Nema na lageru
Cena:378 RSD
 • Opis
  Dextroza sa aromom 1kg alu folija

  Dekstroza je prosti šećer (monosaharid) poznat još pod nazivom glukoza. Ovo je osnovni izvor energije za ćelije i čitav organizam. Dobija se iz kukuruza i predstavlja jeftin izvor ugljenih hidrata. Oko 20% je manje slatka u odnosu na šećer  iz šećerne trske. Dekstroza je glavni šećer koji organizam proizvodi iz hrane, transportuje se krvotokom do svake ćelije, a time one, uz pomoć insulina dobijaju energiju neophodnu za život.Za sportiste je najznačjniji efekat koji ima na mišićnu masu u kombinaciji sa esencijalnim amino kiselinama.

   
  Svi ostali ugljeni hidrati se najpre moraju dovesti do oblika glukoze pre nego što se u organizmu iskoriste za energetske svrhe. Ovo je razlog zašto je dekstroza najbolji oblik unosa prostih šećera za sportiste i rekreativce koji imaju daleko veće energetske potrebe od prosečnih ljudi.Unos potrebne količine ove namirnice brzo popunjava energetske depoe, zaustavlja ubrzanu razgradnju mišićnog tkiva nakon fizičkog napora i pospešuje ugradnju proteina.Na njenom transportnom sistemu može se bazirati unos kreatina ili amino kiselina, proteina.
   
  Dekstroza je kratkotrajni ugljeni hidrat i treba je konzumirati isključivo prilikom korišćenja kreatina i posle treninga sa ili bez proteinskog praha.
   

  Način upotrebe: 
  Dekstroza može da se koristi kao zamena za običan šećer i kao zaslađivač energetskih napitaka.

   
  Nutritivne vrednosti:
  100% dekstroza monohidrat
   
  Ukusi :sumsko voce, narandza, limun, borovnica.
 • Tehničke karakteristike
 • Komentari i recenzije (0)

Fotografije ne moraju biti 100% identične proizvodima.

Totalbike se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni. Nažalost, usled velikog broja artikala u ponudi, neizbežno je da nam se ponekad potkradu i greške. Ljubazno vas molimo da nam se javite ukoliko primetite grešku.