Totalbike bicikle i delovi za bicikle

NUTRABOLICS Glutabolic 500g

Brend: 
Ocena: 
0
Šifra:
EX-199
NUTRABOLICS Glutabolic 500g Glutabolic-ova strategija: temelj za maksimalno zasićenje glutaminom Na tržištu sportske suplementacije bodibilderi i ljubitelji fitnesa predstavljaju najverniju grupu potrošača.
Nema na lageru
Cena:3.696 RSD
 • Opis
  NUTRABOLICS Glutabolic 500g

  Glutabolic-ova strategija: temelj za maksimalno zasićenje glutaminom

  Na tržištu sportske suplementacije bodibilderi i ljubitelji fitnesa predstavljaju najverniju grupu potrošača. Retko se pojavljuju novi proizvodi koji daju trenutno vidljive rezultate odmah nakon prve doze, kao što je to slučaj sa sagorevačima masti i energetskim stimulativima. Tako mnogi dobri proizvodi ni ne dođu do izražaja. Naučna istraživanja i iskusni sportisti mogu da istaknu pojedine "zvezde" među suplementima dajući im podršku i naučnu potporu i potvrdu. Među njih spada i glutamin, koji se poslednjih godina smatra nezaobilaznim, tj. baznim suplementom za svakog ozbiljnog sportistu. Uzimajući ovo u obzir, NUTRABOLICS-ov tim stručnjaka je stvorio Glutabolic, čija je funkcija da stvori maksimalne zalihe i zasićenje tkiva glutaminom.
   
  Glutabolic će podići opšti nivo glutamina u tkivima u cilju ubrzanja oporavka i rasta mišića i zdrave imunološke funkcije
  Glutamin, mada se svrstava u neesencijalne aminokiseline, ima važnu funkciju za organizam izložen jakim fizičkim naporima. Ovo je najrasprostranjenija aminokiselina u mišićima, koja učestvuje u mnogim važnim biološkim procesima, i koja ima velikog uticaja na rast i stvaranje mišićne mase, ali i na pravilno funkcionisanje imunološkog sistema. Ono što je najznačajnije za sportiste je naučno potvrđeno učešće glutamina u proteinskoj sintezi, rehidraciji na ćelijskom nivou i funkcionisanju imunološkog sistema. Glutamin igra značajnu ulogu u ograničavanju mišićnog katabolizma i uštedi glikogena.Glutabolic-ova suština: dopremiti različite oblike glutamina u tkiva, omogućiti maksimalnu apsorpciju, iskorišćenje i korisne efekte od suplementacije glutaminom
   
   
  Glutabolic podiže ukupan nivo glutamina u tkivima. Lako se apsorbuje i vari, pa za kratko vreme može da obezbedi maksimalno zasićenje tkiva glutaminom. To omogućava kompleks tri različite vrste glutamina, koji čine Glutabolic:
  • Glutamin malat je nov i unapređen oblik glutamina, vezanog za jabučnu kiselinu. Ova posebna molekularna veza u velikoj meri povećava biološku aktivnost glutamina u mišićnim ćelijama, povećava azotnu retenciju, čime i volumen ćelija, pa samim tim i mišića.
  • Glutamin alfa-ketoglutarat (AKG) je najsavremenije jedinjenje glutamina, koje organizam, ne samo da odlično podnosi, već i apsorbuje i zadržava u velkoj meri, da čak dovodi u pitanje upotrebu samog čistog glutamina. AKG je prekursor glutamina. On neoštećen prolazi do mišića i tamo se u velikom procentu apsorbuje i izaziva rast mišićnih ćelija. Na ovaj način mišići ostaju napumpani tokom i posle treninga, punih 24 sata.
  • Klinički je dokazano da su glutaminski peptidi u organizmu veoma stabilni i da se brzo i lako apsorbuju u digestivnom traktu. To je oblik glutamina koji je vezan peptidnim vezama, koje mu omogućavaju bolji transport do krvotoka i mišićnog tkiva. Peptidno vezan glutamin je stabilniji u rastvoru, na visokim temperaturama i niskim Ph vrednostima i znatno se bolje apsorbuje i iskorišćava od običnog slobodnog oblika glutamina.
   
  Dejstva:
  • pruža glutamin kompleks, unapređene oblike glutamina znatno brže i lakše za apsorpciju
  • snažno stimuliše imunološki odgovor
  • podržava anabolne procese jer utiče na zadržavanje i skladištenje proteina u tkivu
  • zaustavljanje kataboličkih procesa sprečavajući raspadanje proteina
  • ubrzavanje glikogenske resinteze
  • pojačava mišićnu masu i ubrzava oporavak
   
  Način upotrebe:
  Glutabolic se uzima u kombinaciji sa proteinima, najbolje 2 do 3 puta dnevno, uključujući i dane odmora (bez treninga). Pomešati 1 dozirnu mericu Glutabolic-a u protenski napitak po želji.
   
 • Tehničke karakteristike
 • Komentari i recenzije (0)

Fotografije ne moraju biti 100% identične proizvodima.

Totalbike se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni. Nažalost, usled velikog broja artikala u ponudi, neizbežno je da nam se ponekad potkradu i greške. Ljubazno vas molimo da nam se javite ukoliko primetite grešku.