Totalbike bicikle i delovi za bicikle

TWINLAB L-Carnitine Fuel 1100 Liquid 473 ml

Brend: 
Ocena: 
0
Šifra:
LV-0004
TWINLAB L-Carnitine Fuel 1100 Liquid 473 ml L-Carnitine Fuel 1100 Liquid je tečna brzodelujuća forma aminokiseline karnitina.
Lager
Poručite sada i proizvod Vam stiže za 3 do 8 dana
Cena:2.550 RSD
 • Opis

  TWINLAB L-Carnitine Fuel 1100 Liquid 473 ml

  L-Carnitine Fuel 1100 Liquid je tečna brzodelujuća forma aminokiseline karnitina. L-karnitin se klasifikuje u aminokiseline, iako je zapravo mnogo bliži B vitaminima po funkciji. Njegova primarna uloga je da olakša transport masnih kiselina dugih lanaca u ćelijske mitohondrije, gde se odvija proizvodnja energije. Karnitin pomaže organizmu da od unesene hrane stvori energiju, a istovremeno sprečava nagomilavanje masnoća oko vitalnih organa ubacujući masnoće u ćelije, gde sagorevaju oslobađajući energiju.
  Karnitina ima najviše u mesu i namirnicama životinjskog porekla, tako da je veoma važno da ga vegetarijanci dodatno unose. Dnevno sa hranom čovek unese prosečno oko 50 mg karnitina. Organizam može i sam da ga proizvede sintezom iz aminokiselina metionina i lizina, vitamina B-6, vitamina C, gvožđa i niacina. Ali mnoga istraživanja ukazuju da je organizmu potrebno najmanje 500 mg karnitina dnevno, a aktivnim sportistima i znatno više, do 3000 mg.

  Karnitin je osnova za produkciju hormona, uključujući i anabolne hormone poput testosterona, zbog čega ga sportisti rado koriste za povećanje mišićne mase. Pomaže u kontroli štetnog uticaja kortizola (hormona koji stimuliše kataboličke procese) na moždane i mišićne ćelije. Suplementacija karnitinom neophodna je kod sportova koji zahtevaju izdržljivost, kao što su na primer maraton i biciklizam, pošto kod intenzivnih treninga nivo karnitina značajno opada. Uz karnitin kiseonik se maksimalno iskorištava, što rezultira mogućnošću dužeg treniranja sa minimalnim zamorom.Karnitin može da bude od velike koristi i dijabetičarima, jer utiče na pojavu koja se zove dijabetska ketoza - prisustvo abnormalne količine ketona u krvi. Ona nastaje u nedostatku insulina, kada se masti pojačano metabolišu. Ketoni ili ketonska tela su toksične kisele supstance, produkt procesa iskorištavanja masnog tkiva za proizvodnju energije, koje se nagomilavaju u krvi i koji su uzrok mirisa na aceton kod nekih dijabetičara. 

  Dejstvo:

  • ubrzava metabolizam i iskoristljivost masti za stvaranje energije
  • smanjuje stvaranje laktata, soli mlečne kiseline
  • povećava energiju, snagu i izdržljivost
  • učestvuje u izgradnji čiste mišićne mase i daje definiciju
  • učestvuje u produkciji testosterona
  • antikatabolički efekat
  • ubrzava oporavak nakon intenzivnog treninga
  • preventiva je srčanim oboljenjima (angina pectoris, infarkt)
  • smanjuje nivo triglicerida i štetnog holesterola (LDL), a podiže nivo dobrog (HDL) holesterola- redukuje ketone u krvi, što je značajno za dijabetičare

  Način upotrebe:
  1 supena kašika dnevno. Pre upotrebe, dobro promućkati.

  Podaci o nutritivnoj vrednosti
  Broj porcija po pakovanju 31
  1 supena kašika (15 ml) sadrži:
  Proteini 0 g
  Ugljeni hidrati 0 g*
  Šećeri 0 g*
  Masti 0 g
  Energetska vrednost 0 kcal
  Pantotenska kiselina (d-kalcijum pantotenat) 10 mg
  L-karnitin 1100 mg
  Ostali sastojci:
  voda, eritritol, prirodne arome, jabučna kiselina, limunska kiselina, konzervans (natrijum benzoat, kalijum sorbat), stevija.
  `

   

 • Tehničke karakteristike
 • Komentari i recenzije (0)

Fotografije ne moraju biti 100% identične proizvodima.

Totalbike se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni. Nažalost, usled velikog broja artikala u ponudi, neizbežno je da nam se ponekad potkradu i greške. Ljubazno vas molimo da nam se javite ukoliko primetite grešku.