Totalbike bicikle i delovi za bicikle

LABRADA BCAA Power Powder 415 g

Ocena: 
0
Šifra:
LV-1012
LABRADA BCAA Power Powder 415 g   BCAA (Branched Chain Amino Acids) čine tri aminokiseline razgranatih lanaca: L-valin, L-leucin i L-izoleucin.
Cena:4.590 RSD
 • Opis

  LABRADA BCAA Power Powder 415 g
   

  BCAA (Branched Chain Amino Acids) čine tri aminokiseline razgranatih lanaca: L-valin, L-leucin i L-izoleucin. Pošto su BCAA esencijalne aminokiseline, ljudski organizam ih ne može sintetisati, pa ih mora unositi hranom ili dodacima ishrani. Njihova jedinstvena hemijska struktura izdvaja ih od ostalih aminokiselina. One su neophodne svim sportistima, ali za dizače tegova, teške sportove i sportove koji zahtevaju izdržljivost, od posebnog su značaja. Pod normalnim okolnostima sagorevanje ugljenih hidrata daje organizmu dovoljnu količinu goriva za savladavanje napora, ali tokom intenzivnih treninga i povećanih napora organizam ima povećane potrebe za energijom. Da bi sebi obezbedio potrebnu energiju, organizam počinje da sagoreva proteine, što usporava razvoj mišićne mase.

  BCAA se lako pretvaraju u glukozu, a skoro 10% celokupne telesne energije dobija se od njih. Što se više proteina sagori, manje ostaje za obnavljanje i izgradnju mišića. Zato je važno da organizam sportiste uvek ima dovoljnu količinu BCAA. Hrana, kao što su crveno meso ili proteini iz surutke ili jaja, bogata je ovim aminokiselinama, ali često nije moguće uneti potrebnu količinu, pa BCAA treba dodavati u obliku posebnih dodataka.  BCAA pomažu organizmu da u toku vežbanja održi ravnotežu testosterona u odnosu na kortizol. Da bi okruženje bilo povoljno za rast mišića, bitno je da se održava viši nivo testosterona, a niži kortizola. Takođe, olakšavaju anaboličke efekte tako što oslobađaju pojedine anabolne hormone: insulin, hormon rasta (GH) i faktore rasta nalik na insulin (IGF-1). Mnogobrojne studije pokazuju da BCAA mogu imati snažan antikatabolički efekat i očuvati mišićnu masu u uslovima intenzivnog treninga, kao i kod dugotrajnih dijeta. Za razliku od drugih aminokiselina, BCAA mogu same da sagorevaju i da budu gorivo za mišiće koji su dugo pod opterećenjem kod vežbi izdržljivosti.

  Dejstvo:

  • povećavaju sintezu, a smanjuju razgradnju proteina
  • povećavaju izdržljivost, smanjuju umor i skraćuju vreme oporavka
  • povećavaju i čuvaju mišićnu masu
  • sagorevaju masti
  • čuvaju rezerve glikogena u mišićima
  • učestvuju u održavanju azotnog bilansa
  • predstavljaju zdravu podršku dijetama

   

  Način upotrebe:
  pomešati sadržaj 1 dozirne merice (oko 10g) sa 2-2,5 dl vode. Uzimati posle treninga.

  Preporuka za kombinovanje:
  Uz BCAA od velike koristi mogu biti preparati koji sadrže L-alanin, koji štiti mišićno tkivo i glikogen u jetri i L-glutamin, koji sa BCAA omogućuje postizanje maksimalnih rezultata i brz oporavak posle treninga.

  Nutritivna vrednost:
  doza od 13,8 g.

  Vitamin A (kao beta-karoten)  - 488 mcg
  Aminokiseline razgranatih lanaca (BCAA) -  7 g
  L-leucin  - 3,5 g
  L-izoleucin  - 1,75 g
  L-valin  - 1,75 g
  L-glutamin  - 3 g
  Kokosovo mleko (kompleks elektrolita) -  1 g
  Energetska vrednost -  10 kcal/42,5 kJ
  Proteini  - 10 g
  Masti  - 0 g
  Ugljeni hidrati  - 2 g
  Od čega šećera -  1 g
  Ostali sastojci: kokosovo mleko, prirodne i veštačke arome, jabuna kiselina, emulgator (koksovo ulje), sredstvo protiv zgrudvavanja (kalcijum-silikat) zaslađivčai (sukraloza, acesulfam K), boja (E162).  

 • Tehničke karakteristike
 • Komentari i recenzije (0)

Fotografije ne moraju biti 100% identične proizvodima.

Totalbike se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni. Nažalost, usled velikog broja artikala u ponudi, neizbežno je da nam se ponekad potkradu i greške. Ljubazno vas molimo da nam se javite ukoliko primetite grešku.