Totalbike bicikle i delovi za bicikle

NUTRIONE Coenzyme Q-10 30 mg 30 gel kapsula

Brend: 
Ocena: 
0
Šifra:
EX-1040
NUTRIONE Coenzyme Q-10 30 mg 30 gel kapsula Koenzim Q10 se još naziva ubikinon i prirodno se javlja u organizmu.
Lager
Poručite sada i proizvod Vam stiže za 3 do 8 dana
Cena:1.500 RSD
 • Opis

  NUTRIONE Coenzyme Q-10 30 mg 30 gel kapsula

  Koenzim Q10 se još naziva ubikinon i prirodno se javlja u organizmu. Ljudski organizam ima sposobnost sinteze koenzima Q10, ali se ona smanjuje posle 30. godine. Kao posledica smanjene produkcije ovog koenzima dolazi do smanjenja energetskih procesa u organizmu, što se najpre primeti na srčanom radu. Utiče na energetske metaboličke procese, na sagorevanje masti, na fleksibilnost ćelijske membrane. Čuven je po svojoj upotrebi kao antioksidans, tj. usporava procese koji dovode do oštećenja i starenja ćelija i tkiva. Sa godinama se proizvodnja koenzima Q10 smanjuje čak do 80%. Ima sinergističko (pojačavajuće) dejstvo sa glutationom i selenom, koji su takođe moćni antioksidansi. Doprinosi i regeneraciji vitamina E, jednog od najrasprostranjenijih antioksidanasa.

  Srcu je energija i najpotrebnija jer u jednom minutu istisne 4,5 – 5 litara krvi, u jednom času oko 250 litara, u jednom danu 7 tona, u jednom mesecu oko 210 tona, a za jednu godinu 2 500 tona. Srce troši ogromne količine biohemijske enegije u čijem stvaranju Q10 igra vrlo značajnu ulogu. Srce je mišić koji stalno pumpa, a pacijenti sa oboljenjem srčanog mišića imaju izrazit deficit ovog vitamina. Zbog toga je nakon što je razvijena njegova masovna proizvodnja, od strane japanskih naučnika, koenzim Q10 prepisivan kao lek kod srčanih oboljenja u Japanu. Na tržištu je prisutan od 1974. godine, a iz razloga što je to prirodni sastojak organizma nije dovodio do neželjenih dejstava, pa važi za siguran lek, bez pratećih neželjenih posledica. Brojna klinička istraživanja i naučni radovi su potvrdili njegovu efikasnost.
  Kada je utvrđeno da statini (lekovi koji deluju na smanjenje stvaranja holesterola u organizmu) dovode do deficita koenzima Q10 u srčanom mišiću, počela je njegova rutinska primena uz terapiju statinima. Koristan je u terapiji postinfarktnog stanja, jer obezbeđuje bolje snabdevanje energijom preostalog zdravog dela srčanog mišića.

  Danas postoji veliki broj naučnih studija koje potvrđuju pozitivne efekte koenzima Q10 na ljudsko zdravlje. Deficitarnost koenzima Q10 u organizmu dovodi do slabljenja imunog sistema, srčanih oboljenja, moždanog udara, Parkinsonove i Hantingtonove bolesti, malaksalosti, paradentopatije, gojenja i nekih malignih oboljenja. Nedostatak koenzima Q10 posebno je izražen kod povećanih fizičkih napora, sportskih aktivnosti, a i kod osoba sa povećanom telesnom težinom. U  nekolicini studija koje se inače bave izučavanjem koenzima Q10, pokazalo se da Q10, zajedno sa selenom (mineral) i glutationom (antioksidans), utiče na „regeneraciju“ vitamina E i omogućava mu da ostane duže aktivan u organizmu. On je fiziološki je sastojak svake žive ćelije.

  Koenzim Q10 se stvara u organizmu do 35. godine života, a nakon toga dolazi do smanjenja energetskog potencijala. Dakle, starenjem se direktno proporcionalno smanjuje proizvodnja Q10 i zato je neophodnoda ga unosimo putem hrane ili dodataka ishrani.
  zbog toga, može se predpostaviti da je njegov nedostatak u organizmu jedan od razloga prevremenog starenja organizma, kod pojedinaca. Opšti nivo koenzima Q10, drastično snižavaju lekovi kao što su beta blokatori, koji se koriste u terapiji visokog krvnog pritiska, triciklični antidepresivi, kao i statini (lekovi koji se koriste za sniženje nivoa holesterola).

  Dejstvo:

  • bolesti srca (oslabljeno srce, aritmije, angina pektoris, infarkt),
  • u terapiji statinima (lekovi za smanjenje holesterola, jer oni dovode do deficita CoQ10),
  • hipertenzija – povećan krvni pritisak,
  • protiv starenja svih ćelija i tkiva u organizmu.
    

  Način upotrebe:
  kapsula na dan uz vodu ili sok.

  Podaci o nutritivnoj vrednosti
  Broj doza po pakovanju: 30 | Veličina doze: 1 perlica
  Aktivna komponenta
  Koenzim Q10 30 mg*
  Proteini 0,1 g
  Masti 0,4 g
  Od toga zasićene masti 0,1 g
  Ugljeni hidrati 0,05 g
  Od toga šećeri 0,01 g
  Energetska vrednost 6 kcal
  *PDU (preporučen dnevni unos) nije utvrđen. `
  Ostali sastojci:
  suncokretovo ulje, emulgatori (glicerilmonostearat, soja lecitin), antioksidansi (E306, E304i, E310), želatin, glicerol, boja (E171).
  `

   

 • Tehničke karakteristike
 • Komentari i recenzije (0)

Fotografije ne moraju biti 100% identične proizvodima.

Totalbike se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni. Nažalost, usled velikog broja artikala u ponudi, neizbežno je da nam se ponekad potkradu i greške. Ljubazno vas molimo da nam se javite ukoliko primetite grešku.