Totalbike bicikle i delovi za bicikle

NUTRIONE BCAA 500 mg 90 kapsula

Brend: 
Ocena: 
0
Šifra:
LV-1034
NUTRIONE BCAA 500 mg 90 kapsula Skraćenica BCAA označava tri aminokiseline: leucin, izoleucin i valin.
Cena:1.360 RSD
 • Opis

  NUTRIONE BCAA 500 mg 90 kapsula

  Skraćenica BCAA označava tri aminokiseline: leucin, izoleucin i valin. Sve tri su esencijalne aminokiseline, što znači da ih organizam sam ne može proizvesti. Mišićnu ćeliju gradi oko 20 vrsta aminokiselina, jedna trećina aminokiselina koje se nalaze u mišićima spadaju u grupu BCAA. Mleko, mlečni proizvodi, soja i crveno meso najveći su izvor BCAA. Aminokiseline (mogu biti samostalne, slobodne aminokiseline ili proteini) kada ih unosimo, one prvo dolaze u jetru, gde ih jetra odmah razgradi i koristi ih kao „gorivo“, ako nema na raspolaganju drugi izvor za proizvodnju energije. U slučaju da nema drugi izvor energije na raspolaganju, aminokiseline ne može upotrebiti za izgradnju mišića, jer ih iskoristi za proizvodnju energije. Jetra napravi razliku. BCAA čine izuzetak, jer ih odvaja i direktno šalje dalje prema mišićima, i kasnije se mogu koristiti za izgradnju mišića, odnosno, regeneraciju. Mišići, BCAA aminokiseline, za razliku od ostalih aminokiselina, mogu neposredno iskoristiti.

  Zahvaljujući tome, tokom treninga, BCAA osiguravaju energiju mišićima, a nakon treninga, za vreme odmora, grade mišićne ćelije. Dakle, dva najbolja termina za korišćenje BCAA je vreme pre i posle treninga. Za vreme vežbanja BCAA mišićima služi kao pravi energetski izvor. Tokom dugih, opterećujućih treninga, zaliha BCAA se prilično smanji. Zato treba pre vežbanja uzimati BCAA, tako će mišići imati mogućnost prizvodnje energije. BCAA utiče na povećanje mišića, neposredno stimuliše sintezu proteina, a u ovom slučaju od BCAA najdelotvorniji je leucin. Igra ključnu ulogu u razvoju mišićnih ćelija i ujedno je sposoban povećati nivo insulina koji stimuliše sintezu protena. Leucin, takođe, stimuliše proizvodnju hormona rasta. BCAA utiče na funkcionisanje još jednog hormona-kortizola, koji je kataboličan.

  Bitna stvar je da će, u kombinaciji sa visokoproteinskom ishranom, korišćenje BCAA ubrzati proces skidanja masnih naslaga.

  Dejstvo:

  • obogaćuje ishranu sa esencijalnim aminokiselinama.
  • pomaže u dijetama gde se želi zaštititi mišićna masa.
  • posebno se preporučuje kod starijih građana čije telo sporije apsorbuje aminokiseline iz hrane.
  • osobama na dijetama sa minimalnom količinom proteina i pri manjku apetita
  • pomaže aktivnim sportistima u očuvanju mišića

   

  Podaci o nutritivnoj vrednosti
  Broj doza po pakovanju: 45 | Veličina doze: 2 kapsule
  Aktivna komponenta
  L-leucin 500 mg*
  L-valin 250 mg*
  L-izoleucin 250 mg*
  Proteini 1,3 g
  Masti 0 g
  Ugljeni hidrati 0 g
  Energetska vrednost 5 kcal
  *PDU (preporučen dnevni unos) nije utvrđen. `
  Ostali sastojci:
  želatin, piridoksin hidrohlorid, sredstvo protiv zgrudvavanja (E470b), boja (E171).
  `

   

 • Tehničke karakteristike
 • Komentari i recenzije (0)

Fotografije ne moraju biti 100% identične proizvodima.

Totalbike se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni. Nažalost, usled velikog broja artikala u ponudi, neizbežno je da nam se ponekad potkradu i greške. Ljubazno vas molimo da nam se javite ukoliko primetite grešku.