Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Maximalium Max L-glutamine instant 500g

Brend: 
Ocena: 
0
Šifra:
EX-6
Maximalium Max L-glutamine instant 500g Dodatak ishrani namenjen sportistima za poboljšanje performansi pri velikim naporima. 100% L-glutamine instant – Dodatak ishrani namenjen sportistima za poboljšanje performansi pri velikim naporima.
Lager
Poručite sada i proizvod Vam stiže za 3 do 8 dana
Cena:2.350 RSD
 • Opis

  Maximalium Max L-glutamine instant 500g

  Dodatak ishrani namenjen sportistima za poboljšanje performansi pri velikim naporima.

  100% L-glutamine instant – Dodatak ishrani namenjen sportistima za poboljšanje performansi pri velikim naporima. L-glutamine prah je instantiziran radi lakšeg rastvaranja.
  Način upotrebe: 1 porciju (mericu) preparata (5g) pomešati sa 300-400 ml vode i popiti 30 minuta pre, ili tokom treninga. Za postizanje maksimalnog efekta, konzumirati svakodnevno.
  Sastav: L-glutamin (u obliku slobodne aminokiseline)

  Nutritivna vrednost glutamina

  L-glutamin je poluesencijalna ili potencijalno esencijalna proteinska aminokiselina prisutna u svim živim bićima. Pri normalnim uslovima telo može da sintetiše dovoljne količine L-glutamina za zadovoljavanje fizioloških potreba. Smatra se da je L-glutamin jedna od najvažnijih aminokiselina kada je telo izloženo takvim metaboličkim stresnim situacijama kao što je trauma, kancer, sepsa i opekotine. Pri takvim uslovima, L-glutamin postaje esencijalna aminokiselina te je stoga veoma bitno da se obezbedi adekvatni unos ove aminokiseline kako bi se zadovoljile dodatne potrebe u ovakvim situacijama. L-glutamin je najrasprostranjenija aminokiselina u ljudskom telu i pretežno se sintetiše i skladišti u skeletnim mišićima. Takođe učestvuje u sintezi proteina, produkciji energije, kao i u neophodnoj produkciji D-glukoze i glikogena. L-glutamin se smatra imunonutrijentom tako da se suplementacija L-glutaminom često koristi pri stresnim situacijama. Tipičan unos L-glutamina ishranom je od 5 – 10 g dnevno. Najvredniji izvor L-glutamina su životinjski i biljni proteini.

  Suplementacija L-glutaminom može da ima imunomodulatorno, antikatabolično/anabolično i gastrointestinalno mukozno zaštitno dejstvo. Takođe, može da ima i antioksidativnu aktivnost.
  Iako je prema brojnim istraživanjima ukazano na povoljno dejstvo L-glutamina na sportske performanse, obnovu zaliha glikogena nakon napora, održavanje normalne neurološke funkcije, rast i održavanje mišićne mase  i dr, Evropska agencija za bezbednost hrane – EFSA je odbila sve zahteve za dodelu zdravstvenih tvrdnji za L-glutamin. Doze do 21 g L-glutamina dnevno se dobro podnose.  U preporučenoj dnevnoj dozi od 5 g proizvoda "100% L-glutamine instant" količina L-glutamina deklarisana je na 5 g.
  U našoj zemlji ni u Evropskoj Uniji nije definisan preporučen dnevni unos za L-glutamin.

  Korišćena literatura

  • PDR for nutritional supplements, 2nd edition (2008). Physicians´ Desk Reference Inc, Montvale, NJ.
  • Pravilnik o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda ("Sl. glasnik RS", br. 45/2010, 27/2011, 50/2012, 21/2015 i 75/2015)
  • Pravilnik o deklarisanju, označavanju i  reklamiranju hrane (“Sl. glasnik RS”, br. 85/2013 i 101/2013)
  • Pravilnik o prethodno upakovanim proizvodima (“Sl. glasnik RS”, br. 43/2013)
  • Pravilnik o prehrambenim aditivima ("Sl. glasnik RS", br. 63/2013).
 • Tehničke karakteristike
 • Komentari i recenzije (0)

Fotografije ne moraju biti 100% identične proizvodima.

Totalbike se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni. Nažalost, usled velikog broja artikala u ponudi, neizbežno je da nam se ponekad potkradu i greške. Ljubazno vas molimo da nam se javite ukoliko primetite grešku.