Totalbike bicikle i delovi za bicikle

NUTRIONE Saw Palmetto Extract 60 kapsula

Brend: 
Ocena: 
0
Šifra:
EX-4718
NUTRIONE Saw Palmetto Extract 60 kapsula Dodatak ishrani sa ekstratom Testeraste Palme (žumare). To je vrsta palme koja potiče iz Severne Amerike.
Lager
Poručite sada i proizvod Vam stiže za 3 do 8 dana
Cena:1.200 RSD
 • Opis

  NUTRIONE Saw Palmetto Extract 60 kapsula

  Dodatak ishrani sa ekstratom Testeraste Palme (žumare). To je vrsta palme koja potiče iz Severne Amerike. Zahvaljujući brojnim lekovitim svojstvima, ova biljka se od davnina koristi u medicinske svrhe, pogotovo bobice. Indijanci su testerastu palmu u prošlosti koristili kao lek za kašalj i kao antiseptik. Danas se ova palma smatra najboljim prirodnim lekom za prostatu, a koristi se i za lečenje mnogih drugih zdravstvenih tegoba. Iako predstavlja jedan od najboljih prirodnih lekova, mnogi je još nisu probali, a možda ni čuli za nju. Zrna testeraste palme sadrze masne kiseline i sterole koji, kada udju u organizam, prirodnim putem “otputuju” u prostatu. Mnogobrojna su proučavanja potvrdila da oni mogu sprečiti pretvaranje testosterona u dihidrotestosterone, važne muške hormone koji sudeluju u hiperprodukciji ćelija prostate, naročito kod starijih muškaraca. 50-60% muškaraca pati od hiperplazije, tj oticanja prostate. 

  Jedno od najčešćih oboljenja kod muškaraca jeste uvećanje prostate. Iako mnogi muškarci uvećanje prostate smatraju normalnom pojavom, ovo oboljenje ipak treba adekvatno lečiti, da ne bi došlo do komplikacija. Za lečenje ove bolesti prirodnim putem preporučuje se testerasta palma, koja sadrži sve hranljive materije koje su potrebne za pravilan rad prostate i urinarnog trakta. Ova biljka zaustavlja delovanje zapaljenskih supstanci koje mogu izazvati benignu hiperplaziju prostate. Testerasta palma je čest sastojak u mnogim lekovima za prostatu i najčešće se koristi u vidu kapsula. Ova palma sadrži koncentrovane slobodne masne kiseline koje omogućavaju pravilan rad prostate, pa se često koristi i za lečenje kancera prostate.

  Zatim, zahvaljujući supstanci beta-sitosterol, ova palma osim što čuva prostatu, takođe snižava nivo lošeg holesterola i jača imunitet. Testerasta palma se koristi i kod hronične infekcije mokraćnih puteva, jer poboljšava protok mokraće i pražnjenje bešike, a poznato je i da eliminiše probleme sa noćnim mokrenjem. Osim toga, ova palma poboljšava potenciju i plodnost, a mnogi stručnjaci smatraju da bobice ove biljke povećavaju proizvodnju sperme i smatraju se moćnim afrodizijakom. Žene ređe koriste ovu biljku, mada ona ponekad može stimulisati rast dojki i sprečiti preosetljivost materice.

   

  Podaci o nutritivnoj vrednosti
  Broj doza po pakovanju: 30 | Veličina doze: 2 kapsule
  Aktivna komponenta
  Suvi ekstrakt testeraste palme (Serenoa repens) 500 mg*
  Sprašen plod testeraste palme 200 mg*
  Proteini 0 g
  Masti 0 g
  Ugljeni hidrati 0 g
  Energetska vrednost 0 kcal
  *PDU (preporučen dnevni unos) nije utvrđen. `
  Ostali sastojci:
  želatin, humektans (glicerol).
  `

   

 • Tehničke karakteristike
 • Komentari i recenzije (0)

Fotografije ne moraju biti 100% identične proizvodima.

Totalbike se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni. Nažalost, usled velikog broja artikala u ponudi, neizbežno je da nam se ponekad potkradu i greške. Ljubazno vas molimo da nam se javite ukoliko primetite grešku.