Totalbike bicikle i delovi za bicikle

NUTRIONE Soy Lecithin 1200 mg 80 gel kapsula

Brend: 
Ocena: 
0
Šifra:
EX-1041
NUTRIONE Soy Lecithin 1200 mg 80 gel kapsula Sojin lecitin je produkt dobijen tokom prerade sojinog zrna u proteinske proizvode i sirovo ulje.
Lager
Poručite sada i proizvod Vam stiže za 3 do 8 dana
Cena:960 RSD
 • Opis

  NUTRIONE Soy Lecithin 1200 mg 80 gel kapsula

  Sojin lecitin je produkt dobijen tokom prerade sojinog zrna u proteinske proizvode i sirovo ulje. Dobija se prilikom centrifugiranja ulja iz kojeg se izdvaja. Sirovi sojin lecitin je viskozne strukture, tamno smeđe, ćilibarske boje, a karakterišu je specifičan miris i ukus. Predstavlja mešavinu fosfolipida i ulja i ima jako aktivno površinsko dejstvo, zbog kombinacije lipofilnog i hidrofilnog karaktera molekula fosfolipida. Ove karakteristike ga čine odličnim preparatom za vezivanje čvrstih čestica, odnosno savršenim emulgatorom. Pomenuta svojstva sojinog lecitina čine ovaj proizvod odličnim stabilizatorom pene, sredstvom za kvašenje i opuštanje i sredstvom za kontroku kristalizacije. Sam lecitin ima i terapeutska i dijetetska svojstva, te se ovaj proizvod, osim u preradi namirnica koristi i kao dodatak ishrani i u lečenju.

  Sirov sojin lecitin sadrži minimalni udeo od 65% fosfolipida, odnosno samog lecitina, koji igra važnu ulogu u čovekovom zdravlju. Utiče na naš organizam na mnogo načina i zapravo je jedan od retkih korisnih dodatka za kvalitet proizvoda u prehrambenoj industriji.

  Sojin lecitin ima najvažniju ulogu u razlaganju masnoća u ljudskom telu te, iako neke osobe mogu imati neželjene efekte pri upotrebi sojinog lecitina kao preparata, on ima mnogo prednosti za sveukupno zdravlje. Sojin lecitin se decenijama unazad koristi za obaranje visokog nivoa holesterola. Kontroliše razmenu hranljivih materija i sprečava taloženje masti u zidovima krvnih sudova i mozgu i pozotivan je za celokupno kardiovaskularno zdravlje. Dobar je u prevenciji šloga i srčanog udara. Takođe neka istraživanja govore u prilog uticaju lecitina na moždane funkcije i smatra se pravom hranom za mozak. Zbog toga može da donese poboljšanje kod stanja poput Alchajmerove bolesti, demencije, amnezije i sličnih stanja. Poboljšava i kvalitet sna i pomaže kod zaboravnosti uopšte.

   Lecitin i holin su sastojci presudni za optimalnu funkciju jetre. Održavaju masti jetre rastvorene u vodi i sprečavaju njihovo taloženje, dok istovremeno pomažu u izbacivanju toksičnih materija iz jetre. Sojin lecitin se koristi kod masne jetre i ciroze. Lecitin ubrzava proces razlaganja masti i tako deluje i na ubrzavanje metabolizma. Zbog toga je efikasno sredstvo u borbi protiv viška kilograma. Čest je dodatak u redukcionim dijetama. Pošto je potpuno prirodnog porekla, pomaže organizmu da se oslobodi viška masnih naslaga na potpuno zdrav način. Takođe reguliše varenje i smanjuje osećaj nadutosti.

  Dejstvo:

  • Emulgator masnih tvari i tako omogućava lakše metabolisanje masnih materija i sprečava taloženje masti u krvnim sudovima, jetri i masnom tkivu.
  • Deluje na moždane ćelije i centar za memoriju, zahvaljujući važnoj komponenti, inozitolu, koja učestvuje u građi moždanih ćelija. 
  • Ublažava bolove, posebno kada je reč o bolovima u zglobovima. Znatno utiče na smanjenje bola ili na potpuno ukljanjanje.
  • Poboljšava asorpciju vitamina koji se rastvaraju u mastima. To su vitamini A, D i E.
  • Neophodan je za dobru funkciju ćelijskih membrana i pomaže u održavanju njihove propustljivosti za sve hranljive materije i istovremene nepropustljivosti za štetne elemente.
  • Obara nivo holesterola
    

  Način upotrebe:
  jedna kapsula dnevno uz obrok

  Podaci o nutritivnoj vrednosti
  Broj doza po pakovanju: 27 | Veličina doze: 3 kapsule
  Aktivna komponenta
  Lecitin iz soje 3600 mg*
  Proteini 0,85 g
  Masti 3,9 g
  Od toga zasićene masti 1,2 g
  Ugljeni hidrati 0,3 g
  Od toga šećeri 0,2 g
  Energetska vrednost 40 kcal
  *PDU (preporučen dnevni unos) nije utvrđen. `
  Ostali sastojci:
  želatin, humektans (glicerol).
  `

   

 • Tehničke karakteristike
 • Komentari i recenzije (0)

Fotografije ne moraju biti 100% identične proizvodima.

Totalbike se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni. Nažalost, usled velikog broja artikala u ponudi, neizbežno je da nam se ponekad potkradu i greške. Ljubazno vas molimo da nam se javite ukoliko primetite grešku.