Totalbike bicikle i delovi za bicikle

NUTRIONE Spirulina Algae 60 kapsula

Brend: 
Ocena: 
0
Šifra:
LV-1043
NUTRIONE Spirulina Algae  60 kapsula Spirulina (Spirulina platensis) je jednoćelijska alga, spiralnog oblika i zelenoplave boje.
Nema na lageru
Cena:690 RSD
 • Opis

  NUTRIONE Spirulina Algae  60 kapsula

  Spirulina (Spirulina platensis) je jednoćelijska alga, spiralnog oblika i zelenoplave boje. Sadrži hlorofil i fikocijanin.

  Ima proteine i hranljive materije visoke biološke vrednosti, redukuje apetit i ima dejstvo antioksidansa.

  Spirulina nudi varljivije proteine nego govedina, i sadrži iznenađujići niz hranljivih elemenata: vitamine, minerale, esencijalne masne kiseline,, proteine, nukleinske kiseline (DNK i RNK), hlorofil, i širok spektar fitohemikalija. 70% njene mase je sačinjen od aminokiselina, dok je sadržaj proteina visoke biološke vrednosti - poseduje 21 od 23 aminokiseline (od toga sve esencijalne), gde izdvajamo triptofan kao vrhnuski antidepresant, i fenilanin koji daje osećaj sitosti. Njen nivo lipida nije prebogat, doseže do nekih 7%, ali je zato izuzetno bogat esencijalnim masnim kiselinama koje između ostalog pružaju omega 3 i omega 6 kiseline, i posebno naglašavamo prisustvno motivišuće masne kiseline, a to je gama-linolenska, ključna u sintezi eikonasoida.
  Po pitanju vitamina, spirulina je više nego bogata. Sadrži Vitamin K sa deset puta većom koncentracijom nego kod šargarepe, i to u sigurnoj formi beta-karotena, B1, B2, B5, B6, folnu kiselinu, prirodni je izvor vitamina B12 (par grama pokrivaju dnevne potrebe pomenutog vitamina, potpuno je asimilovan, a pritome za njega nema procesa kuvanja). Idealan je  u strogim režimima vegetarijanske ishrane.
  Što se tiče minerala, posebno je bogat u visokoj asimilaciji gvožđa (pet puta više nego jetra), apored toga sadrži kalcijum, fosfor, magnezijum, kalijum, mangan, selen, hrom, bakar, cink, gemanijum i skromnu količinu natrijuma.

  Dejstvo:

  • Prirodni reduktor apetita, zbog njegovog sadržaja Fenilalanina koji deluje direktno na hipotalamus. 
  • Sadržaj antioksidanata kao što su fikocijanin, beta-karoten, superoksid dismutaza(enzim) i vitamin E, štiti organizam od prisustva slobodnih radikala, stimuliše imuni sistem, upozorava na rak i ubrzano starenje.
  • Okrepljujuć je za sve generacije i odličan za oporavak tela zbog visoke hranljive vrednosti.
  • Katalizator  u lečenju bolesti izazvanih deficitom proteina, vitamina, minerala i  hranljivih elemenata, doprinose da se uspostavi ravnoteža svih ovih elemente u organizmu.
  • Idealna za  vegetarijansku ishranu.
  • Pomoć u prevenciji nekoliko patoloških bolesti, uglavnom u vezi sa neuhranjenost.
    

   Takođe izvanrednim i raznovrsnim balansom prirodnog sastava, Spirulina ne proizvodi sekundarne efekte, nije toksična, nije doping i ne stvara zavisnost.

  Način upotrebe:
  jedna kapusula, savodom ili sokom, pre ručka.
   

  Podaci o nutritivnoj vrednosti
  Broj doza po pakovanju: 20 | Veličina doze: 3 kapsule
  Aktivna komponenta
  Spirulina, u prahu (Arthrospira platensis) 1200 mg*
  Proteini 1,05 g
  Masti 0,15 g
  Od toga zasićene masti 0,045 g
  Ugljeni hidrati 0,45 g
  Od toga šećeri 0,3 g
  Energetska vrednost 7,5 kcal
  *PDU (preporučen dnevni unos) nije utvrđen. `
  Ostali sastojci:
  želatin, stabilizator (E460), sredstvo protiv zgrudvavanja (E470b), boja (E171).
  `

   

 • Tehničke karakteristike
 • Komentari i recenzije (0)

Fotografije ne moraju biti 100% identične proizvodima.

Totalbike se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni. Nažalost, usled velikog broja artikala u ponudi, neizbežno je da nam se ponekad potkradu i greške. Ljubazno vas molimo da nam se javite ukoliko primetite grešku.