Totalbike bicikle i delovi za bicikle

2011

Pristupačne široke pedale ponovo u ponudi

Posle duže pauze konačno smo dobili nove količine platformskih aluminijumskih pedala sa širokim gazištem.

Pristupačna cena od svega 629,00din je pravi hit. Oba modela poseduju sitne krampone koji služe da patika bude bolje fiksirana na pedali, odnosno sprečava proklizavanje noge. Ovo je pre svega bitno kada su kišni dani ili kada se bicikl brže vozi.

Široke pedale savetujemo svima kojima je bitno da su stabilni i sigurni na bicikli.

Reportaža sa održanog dana bez automobila 22. septembar

Ranije smo najavili i pozvali Vas na učešće u rekreativnoj vožnji oko Kanjiže. Društvo ljubitelja prirode i Opština Kanjiža već tradicionalno organizuju ovakve skupove kako bi promovisali zdrav život i aktivnost.

Ove godine smo dobili čast da budemo servisna i medijska podrška ovoj manifestaciji.

Naš zadatak je bio da pratimo grupu biciklista koji su pravili krug iz Kanjiže, preko Malog peska, Malih pijaca, Martonoša, Horgoša i ponovo do centra Kanjiže.

Lopovi koji treniraju tenis

Pa i nije baš sasvim istina. Ovo je više priča o lopovima koji koriste popularnost 'belog sporta' kako bi se utopili u okolinu, nesmetano obavili svoj ilegalan posao i tako unesrećili brojne vlasnika dvotočkaša.

'Mehanizam' akcije je sledeći - najčešće je izvršavaju dva počinioca, jedan sa futrolom za teniski reket dolazi do vašeg bicikla dok drugi čuva stražu. Kada završi sa svojom radnjom 'teniser' se povlači, a njegov kolega jednostavno samo sedne na bicikl i odveze ga.

Svetski dan bez automobila, 22. septembar Kanjiža

Kanjiža, 22. septembar - Svetski dan bez automobila

Društvo ljubitelja prirode iz Kanjiže, ove godine ponovo organizuje rekreativnu vožnju u cilju promovisanja biciklizma. Totalbike će takođe biti prisutan na ovom događaju. Vožnja počinje u 7:30h 22. septembra ispred Srednje poljoprivredne škole, odakle će da krenu dve grupe vozača. Planirano je oko 200 biciklista, sve starosne dobi.

Malo mesta u stanu a u podrumu je nikad ne bi ostavio

Cenovno pristupačan, lako se montira a još lakše kači bicikl na njega. Držač bicikle koji se montira na plafon sobe, hodnika ili terase. Dizanjem bicikle na plafon dobijate na prostoru ali i na cool izgledu vaše sobe :)

Užad koja su baždarena za bicikle do 15kg su spojena sa po dve kuke. Prvom kukom se kači volan a druga ide ispod sedišta.

Kasnije se trećim užetom bicikl diže do željene visine (slično kao roletne).

Slime, gume za bicikl koje se same leče

Defekt gume je situacija koja se svakome barem jednom mora desiti, i to naravno uvek bude kada ste daleko od kuće ili vulkanizaera.

Ovaj problem su prepoznali ljudi iz kompanije SLIME i napravili su gumu koja sama popunjava rupe nastale u vožnji. Deluje neverovatno ali to stvarno radi!

Princip je sledeći: u samoj gumi se nalazi specijalna pena koja ne dozvoljava propuštanje vazduha, čim dođe do bušenja u roku od 3 sekunde nastala rupa se zatvara a vi možete eventulano dopumpati gumu vazduhom ili samo nastaviti vožnju.

Stranice