Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Testirali smo za Vas bicikle - Capriolo Blade i TOTEM

Totalbike.rs - Test team

Capriolo Blade

bicikl Capriolo Blade test 2012 - Totalbike.rs

 

Posle modela Dirty Frogg Capriolo je pustio u proizvodnju bicikl Blade vrlo sličnih performansi ali drugačijeg dizajna. Bicikl je pre svega namenjen onim momcima (ili hrabrijim devojkama) koji žele ponekad da skoče ili se okušaju u izvođenju nekog trika. U video testu ćete videti da je veoma lako napraviti 360 stepeni samo je potrebno "malo" vežbe :) Moćićete se spustiti preko stepeništa jer je ram namerno skraćen na mestu gde ulazi cev sedišta, pa se nećete prevagnuti napred od svoje težine. Naravno nemojte skakati sa mesta viših od pola metra zbog svoje sigurnosti i uvek nosite kacigu i štitnike kada vežbate!

Capriolo Blade vas neće dobro poslužiti na dugim vožnjama, on je osmišljen za brze vožnje po gradu, i kraćim destinacijama. Namenjen je skokovima, sedište je zbog toga spušteno, što automatski otežava ugodnu i dugu destinaciju.

Tehničke karakteristike

Prednji amortizeri su marke MODE, glave točkova već dobro istestirane QUANDO, felne Krypton sa duplim zidom. Ram je aluminijumski modernog oblika sa četvrtastim vilama što mu daje dodatnu sigurnost pri skokovima. Poseduje 18 brzina sa SRAM - MRX twist grip šifterima.

Na Blade-u postoje mesta za diskove ako su vam potrebni, a fabrički su ugrađene Logan V-brake kočnice. Capriolo Blade je dostupan u jednoj veličini a težina bicikle je ukupno 13.6kg. Test model Blade-a  je već prodat ali zato nudimo po extra ceni sledeći bicikl - direktno sa testa, sledi Capriolo TOTEM!

 

Capriolo TOTEM bmx

Capriolo bicikl TOTEM totalbike.rs Test Team

 

Mnogi koji čitaju ove testove su verujemo imali legendarne ROG bmx bicikle. Pre 10ak godinama teško je bilo doći do bilo kakve zamene za tadašnji BMX stil. Capriolo kompanije je prepoznala ovu potrebu, i krenula u razvijanje svoje verzije. Totem je logični nastavk predhodnih modela BMX bicikli. 

Sa njim ćete moći obrnuti volan pun krugu jer sajla prednje kočnice dolazi do adaptera koji rešava petljanje bužira. Uz bicikl Capriolo Totem dobijate 4 stope za proširivanje osovina točkova, na koje možete stati ili povesti drugara ;) Oni se mogu i skinuti ukoliko ih ne želite koristiti.

Šipka sedišta je namerno zakrivljena u nazad pa ga i viša deca lako mogu voziti iako je ram manjih dimenzija. Testirali smo beli model ali u ponudi postoji i crna verzija. Crveni detalji na felnama, ručkama i pogonu daju ovom bmx modelu fantastičan izgled.

* Zahvaljujemo se Bence-u, Veliboru i Alexu, momcima iz Subotice koji su nam nesebično pomogli da dođemo do fantastičnih kadrova!

 

GoPro kameraKod predhodnog testa a i sada veoma nam je pomogla nova oprema. Radi se i FullHD kameri GO PRO koja je baš namenjena za snimanje zahtevnih kadrova gde ne može da se montira klasična kamera.