Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Testirali smo za vas Capriolo MONITOR FS

Totalbike.rs - Test team

Dok je još bilo toplo leto u Horgoškoj šumi smo testirali i vrlo dobro prihvaćen model Capriolo MONITR FS (sa prednjim amortizerom). 

Ovo je definitivno najbolja odluka što se tiče cene i kvaliteta u Capriolo ponudi. Komponente i delovi su izbalansirani u srednjoj klasi pa je Monitor bicikl za svačiji džep a da pri tome želite i da uživate u vožnji.

Ram je aluminijumski, a bicikl je težak samo 13.6kg. Mnogi vozači FS modela a i običnog bez amortizera su se odlučili na njega staviti tanke gume bez krampona. Ukoliko je vaša ruta vožnje većinom asfalt, Monitor može da posluži i kao odličan trekking bajk za dobro održavanje kondicije.

Ovom adaptacijom ćete još dodatno smanjiti njegovu težinu i ako je je korišten vrlo lagan, tanak ali čvrst aluminijum.

Ovog puta se nećemo baviti detaljisanjem opreme koja je na njemu nego više ukupnim doživljajem vožnje. Monitor FS će zadovoljiti svakoga ko želi da ima konfor za ruke tokom vožnje, bez problema se može koristiti i za duže relacije preko 30km.

Još jedna bitna karakteristika ove bicikle tj. rama je ta što je lak i predviđen za nadogradnju. Kada kupite bicikl za 10-15.000 din. vrlo su male mogućnosti da nešto promenite u bolje komponente, više brzina i slično.

Kod monitora FS to nije slučaj jer ima već pripremljen ram za A-head sistem, pa je moguća ugradnja kvalitetnije viljuške.

Oni kupci kojima bicikl ne predstavlja samo vozilo koje će ih prebaciti sa tačke A do tačke B nego žele nešto više od toga, savetujemo da voze sve komponente kako su i fabrički ugrađene dok se ne potroše a posle korak po korak kako su u finansijskoj mogućnosti menjaju komponente po želi.

Ram uvek ostaje jer je solidna osnova za rekreativnu vožnju.

Monitor FS Man je naša topla preporuka, ako ste se pronašli u gore napisanim redovima.