Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Testirali smo za Vas Capriolo COBRA

Za test smo uzeli model belo narandžaste boje. Ram je čelični pa je bicikla malo teža nego neki aluminijumski ram. 

Cobra je model koji nas vraća u početne modele MTB bicikli. Tada je još bila retkost da bicikl ima prednji amortizer što je slučaj i kod Cobre.

Ovo ne mora da bude mana. Čak naprotiv na deonicama po drumu i ravnom putu uspeli smo da razvijemo veliku brzinu. Čvrst i stabilan ram, široke ali ravne gume vam daju stabilnost u krivinama, a sitan šljunak na kraju puta ne može biti prepreka.

 

Cobra Capriolo

 

Tehničke karakteristike Cobre:

Volan, felne i pedale su Krypton, standardna oprema kod druge klase Capriolo bicikli. Zadnji menjač Shimano Tourney koji u kombinaciji sa desnom ručicom brzo 'šalta' brzine. Veoma dobro unapređenje kod baš te desne ručice menjača je ugrađeno dugme za povećavanje brzine.

Nije više spuštanje i dizanje menjača zavisno od jedne ručice. Sada se sa dugmetom povećava brzina a sa ručicom vraća u niži prenos.

Ovakav vid menjanja brzina vam daje bolju kontrolu nad biciklom i više vremena da uživate u vožnji.

Cobra u svojoj klasičnoj postavci ima na sebi Logan V-Brake kočnice, sa ručicama kočnica od plastike i nikla.

Standardna oprema uz Cobru je i bidon za vodu, rogovi na volanu i naslanjač bicikle.

Zaključak:

Capriolo Cobra je cenovno pristupačna bicikle za osobe koje ne planiraju da provedu više od dva sata neprekidne vožnje.

Vrlo je pogodna za manje relacije po gradu ali može da posluži i kao rekreativna bicikla ako planirate ovakve aktivnosti. Široke i ravne gume vam ujedno daju stabilnost i manji otpor, ali samo po ravnom putu.

Pošto je Cobra bez problema izdržala našeg testera od 90kg čak i u malim skokovima, definitivno je testirana i na kilažu vozača :)

Povezani tekstovi: 

Komentari

<p>Pozdrav, Cobra ima vilju&scaron;ku sa navojem 22.2, dakle ovo &scaron;to vi želite nije kompatabilno jer je &scaron;ira cev amortizera i montira se na a-head siste, pročitajte vi&scaron;e ovde:&nbsp;<a href="http://www.totalbike.rs/blog/prednosti-head-sistema">http://www.totalbike.rs/blog/prednosti-head-sistema</a></p>
Poštovani, Prvo proverite dali je vila sa navojom ili bez.Ako je bez onda bi trebao da je A head sistem. Posle proverite prečnik stare vile.Ako je 25.4 mm onda neće biti dobra Suntour M3000 vila. U linku vam je detajan opis prečnika i vrsta vila https://www.totalbike.rs/blog/prednosti-head-sistema