Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Testirali smo za vas Capriolo LIZARD

 

Dizajn:

Capriolo LIZARD nas je oduševio sa agresivnim ali svedenim dizajnom sa mat farbom i diskretnim brojem nalepnica koje su se lepo uklopile u crnu pozadinu.

Narandžasti detalji na ručkama volana samo još više mame da se provoza ovaj mališa. Šuma je bila jedina staza gde smo želeli istestirati mogućnosti mehaničkih diskova i RockShox vila.

 

Tehničke karakteristike:

Do šume su se pakne na BB5 diskovima 'namestile' i tada je Lizard mogao da stane u momentu samo sa jednim prstom na ručicama kočnica! Tokom testa smo se kolega i ja navikli na osetljivost kočenja, a onda nije bilo kraja našim eksperimentisanjima.

Lagan aluminijumski ram i A-Head set šoljica je standard  Capriolo seriji bicikla. Obojca smo se složili da bi bilo fantastično da je volan 'uprise', recimo Hussefelt ali i ovako je sasvim dobar osećaj. Šifteri menjača su Shimano DEORE a ručice kočnica takođe Avid, Speed Dial. Lizard ima 27 brzina a zadnji menjač mu je takođe DEORE sa solidnom oprugom koja dobro drži lanac zategnutim.

 

Za prednju suspenziju se brine DART 3 RockShox vila, koja je najbolja u DART seriji. To je vila sa oprugom ali sa mogućnošću zaključvanja. U toku vožnje po recimo ravnim deonicama vilu možete zaključati i tada nema upadanja viljuški, odnosno ne gubite na brzini. LOCK dugme se nalazi sa leve strane volana, odmah proed ručice menjača, što se dobro vidi na slikama i video snimku.

Pored LOCK-a vili može da se podešava tvrdoća propadanja, a sa REBOUND-om (u dva položaja) podešavate brzinu vraćanja vile posle upadanja.

Pogonski zupčanici i pedale su TRUVATIV Blaze sa klasičnom monoblok patronom. I pod naponom na uspunu bez problema smo stojali i 'gazili' i čak menjali brzinu napred.

 

Ostala oprema:

Udobno Selle Royal sedište je sa memorijskom gel penom a na zadnjoj strani postoji mesto za torbicu ispod sedišta (klik sistem). Felne su Krypton a glave točkova kao i iglice su QUANDO. (torbica se kupuje naknadno)

Za pritezanje šticne sedišta upotrebljena je brza šelna TranzX koja uz lagani napor zategne šipku

 

 

 

 

 

Zaključak:

Kao što smo i rekli na početku testa, Lizard je do sada najbolja bicikla koja je došla na test. U toku jedne prepodnevne vožnje nismo uspeli da nađemo zamerku ovom 'gušteru'. Bicikl je utegnut, pogonska oprema dobre klase a što se tiče dodatne opreme ona je na zadovoljavajućem nivou. Svakako da uvek može bolje, ali za ovu cenu, sa godinu dana garancije i obezbeđenim servisom Lizard je itekako dobra prilika za ozbiljnog početnika ili već iskusnijeg vozača.

Capriolo Lizard bicikl možete kupiti klikom na ovaj link.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi: