Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Test Sunrise Lady - Capriolo

Počeo je još jedan radni dan, ali pre svih drugih aktivnosti trebalo je istestirati jedan fantastičan ženski bicikl. Plavo siva Sunrise Lady baš kao što i njeno ime kaže, čekala je svoju test vožnju. U divnom okruženju plave fontane pokazala je svoju ženstvenu lepotu i urbanu namenu.

 

Baš kao što je i navedeno u opisu ovog bicikla ona je prava diva među ženskim modelima. Predivan dizajn rama elegantnog izgleda sa duplim lukom koji obezbeđuje čvrstoću i funkcionalnost oduševiće svaku pripadnicu lepšeg pola. Ovakav oblik rama olakšava vožnju bicikla u suknji ili širokim pantalonama i time smanjuje šansu uplitanja odeće u pogonski deo bicikla.

Sunrise Lady je model klasičnog izgleda iz porodice Trekking bicikala sa komponentama koje je čine odličnim izborom za urbane sredine. Opremljena je Shimano menjačima. Prednji menjač Shimano Tourney FD-TZ21 i zadnji RD-TZ50 pokazali su se odlično pri menjanju brzina u vožnji. Sunrise Lady ima 18 brzina koje se veoma lako menjaju jednim pritiskom pomoću Shimano Tourney trigger ručica menjača.

Nakon detaljnog fotografisanja komponenti isprobali smo postavljanje prednje korpe i sedišta za dete na prtljažniku. Prtljažnik je aluminijumski, vrlo izdržljiv i pogodan za nošenje većeg tereta. Bez problema se može postaviti sedište za dete, a i sam prtljažnik je dizajniran tako da sedište lepo uleže. Veoma jaka opruga prtljažnika obezbeđuje dobro držanje korpe i drugih stvari. Ispred volana na prednjem točku veoma lako se može instalirati mrežasta korpa samo je potrebno pomeriti prednju lampu.

Bicikl je opremljen kompletnom svetlosnom signalizacijom. Za razliku od starijih modela koji su bili opterećeni lampama na dinamo novi model Sunrise Lady bicikla ima Krypton led lampe koje rade na obične AA baterije, a njihovo menjanje je zbog karaktera male potrošnje led svetala retko potrebno.

Kako je Sunrise Lady bicikl za gradsku vožnju oprobali smo se u testiranju u uslovima gužve, velikog broja ljudi i automobila. S toga smo našu vožnju usmerili na vožnju po pešačkim stazama i naravno - pijaci. U ovakvim uslovima kočnice Logan JY-927 AE u kombinaciji sa Rubena Flash gumama su u pravom momentu obezbedile sigurno kočenje i bezbedno zaustavljanje bez proklizavanja što je naročito važno kada vozite bicikl okruženi velikim brojem ljudi. U slučaju vožnje u toku i nakon padavina, blatobrani na prednjem i zadnjem točku će sprečiti prljanje odeće. To je veoma zgodno ukoliko se bicikl koristi za odlazak na posao.

Ono što će sve dame prvenstveno zanimati jeste udobnost samog bicikla i naravno sedišta. Osnovni model dolazi sa Selle Royal Rio sedištem iz grupe klasičnih sedišta koje odlikuje velika udobnost zbog svoje širine. Sedište je veoma mekano i debelo tapacirano što će ublažiti svaki udar pri prelazu preko neravnog puta, bankina ili rupa.

Možemo napomenuti je da ovaj bicikl opremljen mekanim gumenim ručkama kormana i vrlo stabilnim plastičnim pedalama koje obezbeđuju prijatnu gradsku vožnju čak i u štiklama.

Zaključili smo da Sunrise Lady zrači svojom lepotom, elegancijom i udobnošću te su upravo ove karakteristike razlog zbog čega je omiljena među mlađim damama i damama srednjih godina. Iako je njena glavna mana to što je nezgodna za nošenje uz stepenice ipak je savršen spoj veoma pristupačne cene i neverovatnih karakteristika jedne gradske lepotice. Zato dame provozajte Sunrise i zasenite čitav grad!