Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Testirali smo za Vas Capriolo Passion Man

 

Model Passion možemo svrstati u klasu MTB bicikli koje se najviše kupuju. Pre svega zbog svoje pristupačne cene i delova. Ovaj bicikl je idealan za gradsku vožnju do posla, pijace ili prodavnice, dakle kraće destinacije.

Na ravnom putu do Palića i nazad Passion se pokazao kao zadovoljavajući bicikl, menjači su SRAM twist šifteri. Prednji menjač radi na mikro pomeraje dok je zadnji šesto-stepeni.

Pokazalo nam se da je najugodnija vožnja kada su menjači u položaju 12 , u toj brzini je vozač išao 21km/h.

Kočioni sistem je Logan, prva niža klasa V-Brake kočnica. Na prednjem pogonu postoji plastična zaštita koja štiti vaše pantalone od od lanca.

Čak i kada na putu postoje sitni kamenčići ili veće bankine sa ovim modelimo lako prelazite preko ovih prepreki zahvaljujući gumama sa kramponima. Capriolo se odlučio da na većini svojih modela koristi ovakve gume baš zbog sigurnije vožnje i stabilnosti. Osnovni model Passion man bicikle dolazi sa Rubena Rapid gumama namenjenim za vožnju po svim terenima te vas neće izneveriti ni na lošijim stazama.

Ram se ne može pohvaliti svojom laganošću jer se ipak radi o čeliku, gde je Komodom iz predhodnog testa nenadmašan.

Kao što kaže proizvođač: To je osnovni model za rekreativnu vožnju po uređenim stazama. Za duže destinacije odnosno vožnju po neravnom putu naš savet je da odaberete neki amortizer predviđen za ovu vrstu bicikle: Amortizeri Na taj način ćete odličan gradski bicikl pretvoriti u dobar bicikl za off road vožnju.

Ako planirate kupovinu dve nove bicikle, za recimo sebe i suprugu ili decu lepa vest je da Passion postoji i u ženskoj verziji u više boja. Za ukupno 26.000din. možete posedovati dve veoma solidne bicikle koje će Vam obezbediti prijatnu rekretavinu vožnju.

Više tehničkih detalja možete pogledati direktno na našem sajtu: Capriolo – Passion - Man.

 

Povezani tekstovi: