Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Testirali smo za Vas Capriolo Varanus

Capriolo Varanus je MTB bicikl za počtnike i rekreativce koji žele da uđu u svet čvrstih aluminijumskih ramova, širokih guma i stabilnosti u vožnji. Bicikl smo testirali podjednako i na drumu i u šumi po neravnom terenu gde je pokazala sasvim pristojne rezultate.

Sa svim fabričkim delovima bicikl je izdržao test i nadprosečnu vožnju test vozača.

Santour vile koje spadaju u srednju klasu viljuški su vrlo dobro upijale sitne neravnine na putevima. Kada se cela težina tela prebaci na njih fino amortiziju. Zaštićene su gumenim slojem protiv ulaska prašine, ali se oni mogu pomeriti kada recimo želite da kapnete 2-3 kapi ulja.

 

Srednji pogon je XFLOW - Truvativ proizvođača, a oba menjača su Shimano Tourney klase. Šifteri - odnosno ručice menjača su SRAMTRX

Trigger Shifters sa 7 brzina nazad, ukupno 21 brzina za ovaj model.

Jedina zamerka koju smo dobili od test vozača je udobnost sica, već posle par kilometara se oseti nelagodnost. Stoga savetujemo da ako ste vozač na duže staze odaberete naknadno neko sedište is Selle Royal GEL serije.

Kočnice zadužene za instant zaustvljanje su klasične V-brake proizvođača LOGAN. Gume 26" sa kramponima, Rubena. Optimalni pritisak u gumama je 3.5 bara i to je dobar balans za upijanje neravnina, naravno sitna korigovanja se mogu raditi u zavisnosti od težine vozača.

U sledećim testovima do kraja godine planiramo vožnju sa drumskim modelom FIREBIRD i Fitness modelom SPEEDSTER. Do sledećeg testa pozdrav od Totalbike - test tima.

Povezani tekstovi: