Totalbike bicikle i delovi za bicikle

2010

Capriolo na najvećem sajmu bicikala u Evropi EUROBIKE 2010

Friedrichshafen, gradić na Bodenskom jezeru (Bodensee) u jugozapadnom delu Nemačke, posljednjih godina postao je prava bajkerska Mekka. Entuzijasti iz celog sveta dolaze svakog septembra kako bi se iz prve ruke informisali o inovacijama iz sveta biciklizma. Sa preko 1000 izlagača i 100.000 m2 površine Eurobike je najveći sajam biciklizma na svetu. Stručnjaci iz ove industrije, distributeri, prodavači bicikala ali i obični posetioci zajedno su se divili još jednoj paradi inovacija i novih trendova!

Izaberite pravo sedište za Vas!

Svaka bicikla je kreirana tako da zadovolji potrebe specifične vožnje kojoj je namenjena. Tako postoje bicikle za brdsku vožnju, vožnju po aslfaltu, gradski bicikl, muški, ženski, dečiji. Nastanak različitih tipova bicikala imao je za posledicu i razvoj njenih delova, a naročit razvoj je uočljiv i kada su u pitanju sedišta za bicikle. Lako je zaključiti da bez obzira koju biciklu da vozite neće Vam pružiti potpuni užitak vožnje ako Vam je sedište premalo i neudobno, zato je neophodno posebno obratiti pažnju prilikom izbora sedišta za biciklu.

Kako odabrati pravu veličinu bicikle?

Prilikom odabira prave veličine bicikle često se dešava da ne znamo za koju da se odlučimo. Samo pravi poznavaoci bicikla će znati za koju veličinu da se odluče. Razlozi zbog kojih često dolazi do zabune su više nego očigledni, naime postoje tri vrste mera rama. U inčima, centrimetrima i veličinama S, M, L itd. Zbog toga je potrebno znati osnovna pravila pri izboru bicikle.

Čišćenje i podmazivanje bicikle

Za razliku od gradskih vožnji po asfaltu, odlazak biciklom u prirodu izložiće Vašeg ljubimca mnogo težim uslovima eksploatacije. Prljavština, prašina, zemlja ili blato gotovo su neizbežna pojava i malo kada ćete se sa vožnje vratiti čistog bicikla. Iako su današnji  XC bicikli građeni uglavnom od aluminijuma i nerđajućih materijala otpornih na vodu i nečistoće, ipak pojedini mehanički skolopovi traže redovno održavanje i podmazivanje. Često pitanje koje početnici postavljaju je: kako očistiti biciklu?

Nova Sram serija XX!

NOVINA

XX je bila ideja koja se rodila u pravo vreme, to je naša prva MTB grupa. Nismo želeli samo da budemo bolji – želeli smo da prevaziđemo svako poređenje. Revolucionarni prednje šaltanje, neuporediva ergonomija I neprevaziđena hidraulična suspenzija lock out sve u prvom ikad 2X10 MTB paketu.

KONSTRUISANJE