Totalbike bicikle i delovi za bicikle

Mnogo inovacija i daljnji rast za drugi Eurobike u Frankfurtu

Za drugo izdanje Eurobikea u Frankfurtu na Majni (od 21. do 25. juna 2023.) vlada veliki interes. Premašen je prošlogodišnji broj izlagača koji sudjeluju, što podrazumijeva i proširenje izložbenog prostora u odnosu na premijerni događaj. Veliki interes je iz cijelog svijeta, a dolazak također potvrđuju proizvođači: bicikli, e-bicikli, laka električna vozila i buduće industrije mobilnosti na putu su ka održivoj budućnosti, što u konačnici kazuje kako je Eurobike pokretač globalnog razvoja.

https://www.youtube.com/watch?v=rUoJ-_B62h8&t=178s
https://www.youtube.com/watch?v=MkIEkf8l0nE&t=291s
 
Već oko četiri mjeseca prije početka krajem lipnja, Eurobike 2023 je u potpunosti popunjen iako je izložbeni prostor povećan na ukupno 150.000 četvornih metara. Više od 400 novih izlagača sudjeluje na drugom izdanju vodećeg sajma u Frankfurtu na Majni. Interes sudionika i broj prijava znatno su veći nego za premijernu i rekordnu manifestaciju 2022. godine s 1500 izlagača. Jasan znak za odgovorne u fairnamic GmbH: “Unatoč makrookruženju koje je izazovno za mnoge uključene, postoji dobra perspektiva. Što se tiče društvenih megatrendova klime, zdravlja i energije, bicikli, pedeleci i laka električna vozila (LEV) imaju postati neizostavan sastavni dio tranzicije mobilnosti i time ništa manje nego budućnost. Asortiman proizvođača, marki i proizvoda Eurobike 2023 jedinstven je u svojoj raznolikosti, inovativnoj snazi i međunarodnosti. Naša vizija promišljanja mobilnosti počevši od bicikala i LEV-a je u punom je tijeku“, kaže generalni direktor Stefan Reisinger.
Fokus je na nacionalne i međunarodne teme
Nacionalni biciklistički kongres, koji će se održati 20. i 21. junu 2023. u Kongresshausu (Kap Europa) na Messeu u Frankfurtu, okuplja općinske donositelje odluka i biciklističku industriju kako bi podijelili mišljenja o rješenjima mobilnosti budućnosti. Rasprave o boljoj infrastrukturi kombinirane su s praktičnim primjerima u raznim izložbenim prostorima. U isto vrijeme, mnogi pružatelji usluga i tvrtke proširuju svoju Eurobike prisutnost. Ono što je također pozitivno za svijet bicikala i lake električne mobilnosti: nakon završetka ograničenja putovanja povezanih s Covidom-19, postoji veliki poticaj s Dalekog istoka i to nastavlja poticati vodeći svjetski sajam.
Više prostora, ali kratke udaljenosti
Sve veći broj izlagača zahtijeva više prostora u provjerenoj konstelaciji dvorana u zapadnom kompleksu frankfurtskog izložbenog prostora: “Orijentacija i vođenje ponekad su bili izazov tijekom prvog događaja. Zadržat ćemo isprobanu postavku i optimizirati korištenje prostora , šetnice, navođenje posjetitelja i rute probne vožnje temeljene na stečenom znanju,” kaže voditelj projekta Dirk Heidrich.
Što je novo u 2023.
U skladu sa sve većim interesom za Eurobike definirane su i prve sadržajne promjene:
Potpuno nova dvorana razine 9.2; ovdje će područje dobavljača pronaći svoje mjesto. Ovo će se područje koristiti samo prva tri dana sajma (21. do 23. junu) i posebno je rezervirano za dobavljače i proizvođače komponenti. Ovo je učinjeno kako bi se poboljšala B2B razmjena odvojeno od ostatka programa sajma.
Nakon uspjeha u prethodnoj godini, Eurobike Career Center i Eurobike Jobmarket premješteni su na gornju poziciju foyera u dvorani na razini 12.0. Teme o radnoj snazi koje su ključne za kontinuirani rast sektora, kao što su zapošljavanje osoblja, obrazovanje i obuka te tržište rada, sve više dolaze u prvi plan. Održavanje mreže usluga kao i osiguranje kvalificiranog osoblja ključni su za uspješnu budućnost tranzicije mobilnosti. Oni dobivaju najveću pozornost u sklopu 31. sajma.
Dvorana 11.1 fokusirana je na teme sporta i performansi cestovnog biciklizma, gravel i brdskog biciklizma, kao i indor biciklizma i cikloturizma. Mnogi poznati brendovi iz sportskog područja biciklizma pokazuju svoje inovacije i daju uvid u buduće biciklističke trendove. Cycle Café za druženje, umrežavanje i predavanja služi kao središnja točka kontakta zajednice.
U Frankfurtu će se prvi put dodijeliti Eurobike Awards. Nakon kratke pauze, prestižne nagrade slave svoj povratak i bit će dodijeljene odabranim trendovskim proizvodima iz industrije bicikala i mobilnosti.
Future Mobility Hall 8 sa startupima i inovacijama, LEV-ovima, infrastrukturom, teretnim prostorom kao i ponudama dijeljenja i usluga nastavlja dobivati na zamahu i postaje pokretač rasta.
31. Eurobike bit će otvoren od srijede, 21. juna do nedjelje, 25. lipnja 2023. od 9 do 18 sati. Festivalski dani: subota i nedjelja. Za više informacija posjetite: www.eurobike.com.
 
Objavjeno u Bike Magazinu
https://www.facebook.com/BikeMagazin.info